گزارش، دشواری های مبارزه با کرونا در استانبول

به گزارش چاپار بلاگ، جمعیت فراوان، ازدحام در شبکه حمل و نقل عمومی و ضرورت رفتن به محل کار برای میلیون ها شهروند، از اصلی ترین دلایل شیوع گسترده کرونا در استانبول است.

گزارش، دشواری های مبارزه با کرونا در استانبول

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، ویروس کرونا در ترکیه، همچنان قربانی می گیرد و در این میان، شهر پرجمعیت استانبول که به عنوان پایتخت تجاری و توریستی ترکیه شناخته می گردد، با خطارت بیشتری روبرو شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)

پروفسور مصطفی سعید گونن معاون دانشگاه پزشکی جراح پاشای استانبول گفته است: متاسفانه در روزهای اخیر و همزمان با سرد شدن هوا در استانبول، شاهد دو برابر شدن آمار مبتلایان شده ایم. چنین چیزی برای شهر پرجمعیت استانبول بسیار خطرناک است و ممکن است در شرایط بسیار سختی قرار بگیریم. با این شرایط، ما زمستان سختی را در پیش رو داریم. هنوز هم مهمترین سلاح ما، ماسک، فاصله اجتماعی و استفاده از مواد ضدعفونی است. لطفاً غفلت و تنبلی را کنار بگذاریم.

بر اساس اطلاعات و شواهد منتشر شده در رسانه های ترکیه، جمعیت فراوان، ازدحام در شبکه حمل و نقل عمومی و ضرورت رفتن به محل کار برای میلیون ها شهفرایند، از اصلی ترین دلایل شیوع گسترده کرونا در استانبول است.

آمارهای جدید شیوع کرونا در ترکیه

بر اساس تازه ترین آماری که بر روی پایگاه اینترنتی وزارت بهداشت ملی ترکیه بارگذاری شده در حال حاضر تابلوی شیوع کرونا در این کشور به این توضیح است:

تعداد تست 24 ساعت اخیر 117 هزار مورد

شمار بیماران در 24 ساعت اخیر1 هزار و 894 نفر

شمار فوت در 24 ساعت اخیر 74 نفر

کل شمار فوت از شروع تا امروز 9 هزار و 445 نفر

مجموع مبتلایان از شروع تا امروز 351 هزار نفر

مجموع شفا یافاتگان 307 هزار نفر

تعداد بیماران در شرایط سخت 1 هزار و 545 نفر

تعداد کل تست از شروع تا امروز 13 میلیون مورد

نظارت سختگیرانه در استانبول

کلانشهر استانبول که علاوه بر آن که مرکز تجاری ترکیه است، قلب مراکز هنری و محل زندگی ستاره های سینما و موسیقی است.

در این شهر، صدها چهره هنری زندگی می نمایند که جلب توجه و احتیاج به خودنمایی، بخش پایدار زندگی آنهاست و در این ایام کرونایی نیز، دست از پارتی و اجتماع برنمی دارند.

در شرایطی که برگزاری هرگونه پارتی در استانبول ممنوع اعلام شده، نیروهای پلیس ترکیه تا به امروز به چندین پارتی حمله نموده و مهمانانی را جریمه نموده اند که غالباً از هنرمندان شناخته شده حوزه سینما، تلویزیون و موسیقی ترکیه هستند.

طی یک ماه اخیر، فرایند نظارت بر اماکن عمومی، بازار و مراکز تجاری در استانبول، بسیار سختگیرانه شده است.

استاندار استانبول، علی یرلی کایا، آماری از اقدامات نظارتی 24 ساعت اخیر منتشر نموده که در نوع خود، جالب توجه است. او نوشته است: در 24 ساعت اخیر، با اعزام 415 اکیپ متشکل از 998 نفر پرسنل، از 4 هزار و 586 مرکز تجاری، تفریحی و عمومی بازدید به عمل آمد. به 299 مدیر واحد یا مغازه دار تذکر داده شد، در 713 مورد ناچار به اخذ جریمه نقدی شدیم، 28 مرکز تجاری برای جریمه کلان به اداره اصناف حواله داده شدند و 2 مرکز تجاری را نیز پلمپ کردیم.

چند برابر شدن تقاضا برای واکسن آنفلوآنزا

سال جاری در ترکیه نیز مانند دیگر کشورها، تقاضا برای خرید واکسن آنفلوآنزا چند برابر شده است. وزارت بهداشت ملی ترکیه، به منظور جلوگیری از تشکیل بازار سیاه، دستور داده که واکسن با قیمت مصوب 73 لیره به فروش برسد و هر شهفرایند هم صرفاً بر اساس ثبت کد ملی در سامانه اینترنتی موسوم به نبض الکترونیکی، حق دارد فقط 1 بار امکان خرید واکسن برخوردار باشد.

تست واکسن در استانبول

تا به امروز سه شرکت آمریکایی، چینی و آلمانی، واکسن های ضد کرونای خود را در ترکیه آزمایش نموده اند. البته مدیر شرکت دارویی آلمانی یک پروفسور داروشناس ترک است و بی دلیل نیست که این شرکت، شهر استانبول را به عنوان محل اجرای تست انتخاب نموده است.

تا به امروز 550 نفر از شهفرایندان داوطلب در طرح امتحان واکسن ها شرکت نموده اند. بر اساس گزارش های منتشر شده توسط پروفسور مراد آکووا، آزمایش واکسن های مزبور نتیجه بخش بوده و به زودی فاز سوم آزمایش انجام خواهد شد.

مواضع روزنامه نگاران مخالف

بسیاری از روزنامه نگاران مخالف آکپارتی در توییتر و دیگر شبکه های فضای مجازی، به طور مداوم از دولت انتقاد می نمایند.

مراد یتکین از تحلیلگران مشهور و قدیمی ترکیه در این مورد نوشته است: در همه جای جهان، دولت با کرونا مبارزه می نماید. اما دولت م ترجیح می دهد، با دستکاری آمارها، آشغال ها را با جارو، زیر قالی پنهان کند..

در همین حال شیرین پایزن گوینده و برنامه ساز تلویزیونی مخالف اردوغان نیز چنین نوشته است: در ایتالیا، بلژیک، فرانسه و بعضی کشورهای اروپایی دیگر، روزهای آخر هفته را به عنوان روز منع آمد و رفت معین نموده اند. چرا که دولت یاری اقتصادی در اختیار رستوران ها و مراکز تفریحی گذاشته و به آنها آسیبی نمی رسد. اما در ترکیه از این خبرها نیست.

حمل و نقل خطرناک در استانبول

گرانی بنزین کاری نموده که تردد با تاکسی و خودرو شخصی برای اغلب شهفرایندان ترکیه، بسیار لوکس و گرانقیمت باشد. این معضل در شهر 14 میلیون نفری استانبول، بسیاری مشهودتر است. در نتیجه اغلب مردم این کلانشهر آسیایی - اروپایی و شلوغ، از مینی بوس، اتوبوس، اتوبوس دریایی و مترو استفاده می نمایند و ازدحام، ریسک شیوع و ابتلا را بالاتر می برد.

چالش در خصوص آمار

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ملی ترکیه در دوران مبارزه با کرونا، کارنامه پیروزی به نمایش گذاشته است.

حتی در چند نظرسنجی نیز، نام او به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری گنجانده شد و معین شد که محبوبیت او از اردوغان نیز پیشی گرفته است. اما وزیری با این همه شهرت و پیروزیت، با یک اظهارنظر آماری، بخشی از اعتبار خود را نزد رسانه ها از دست داد.

او مدتی پیش خاطرنشان کرد:از نظر ما نمی توان هر مبتلایی را الزاماً بیمار نامید. مبتلا با کرونا، با بیمار کرونایی یکی نیست و ما این موضوع را در آمارهایمان، لحاظ می کنیم.

بیان این سخنان، هزینه سنگینی برای وزیر بهداشت به دنبال آورد و به ویژه رسانه های مخالف، خاطرنشان کردند که از این به بعد نباید به آمارهای اعلام شده توسط وزارت بهداشت، اعتماد کرد. با این حال، وزیر بهداشت به اصطلاح از تک و تا نیفتاده و به طور مرتب در خصوص مبارزه با کرونا، اطلاع رسانی می نماید.

او در یکی از توییت های جدید خود، عکسی از یک مینی بوس پر از مسافران سر پا ایستاده را منتشر نموده و از پلیس خواسته که در صورت مشاهده این موارد، خودروها را متوقف نمایند.

پروفسور مهمات جیحان عضو هیات علمی دانشگاه پزشکی حاجت تپه استانبول، ضمن ابراز نگرانی از افزایش مبتلایان در استانبول، در خصوص آمار واقعی گفته است: برای کشف آمار واقعی مبتلایان، باید آمار بیماران را در عدد 5 ضرب کنیم که معادل 10 هزار مبتلای جدید در شبانه روز است.

کرونا و رقابت حزبی

یکی از مهم ترین دلایل سیاسی شدن موضوع آمار کرونا در ترکیه، این است که اداره شهرداری های 4 شهر بسیار مهم استانبول، آنکارا، آنتالیا و آدانا با جمعیت های چند میلیونی، در اختیار مهمترین حزب مخالف دولت یعنی حزب جمهوری خلق است.

شهرداران این شهرها، حتی گروه های مدیریت مبارزه با کرونا را به شکل موازی با دولت تشکیل داده و عملاً شاهد مدیریت موازی در این شهرها هستیم و این مساله بر فرایند اعلام آمارها هم تاثیر گذاشته است.

به این معنی که استانداری، فرمانداری و مدیریت استانی بهداشت، به منظور نشان دادن کارنامه پیروز دولت و حزب حاکم در حال کوشش هستند و ستاد وابسته به شهرداری نیز با هدف به چالش کشیدن میزان پیروزیت های دولت، به گونه ای دیگر عمل می نماید.

رسانه های مخالف دولت، حتی موضوع ماسک را نیز به یک مساله سیاسی تبدیل نموده و روزنامه ها در صفحه نخست، چنین تیترهایی به کار می برند: استاندار: چرا ماسک نزده ای؟ مغازه دار: کاسبی ندارم، می خواهیم بمیرم. یا روزنامه دیگری چنین تیتری زده است: به جای سوال در خصوص ماسک، در خصوص دخل خالی مغازه ام بپرس.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 1 آذر 1399 بروزرسانی: 1 آذر 1399 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 10278

به "گزارش، دشواری های مبارزه با کرونا در استانبول" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گزارش، دشواری های مبارزه با کرونا در استانبول"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید