مزار شاگرد نامدار ژان پیاژه را در شمال تهران ببینید
به گزارش چاپار بلاگ، در شمال شرق تهران و محله لویزان، یکی از قدیمی ترین آرامستان های تهران بر فراز تپه ای درست روبه روی آستان امامزادگان 5 تن لویزان بنا شده است. در محوطه وسیع بالای تپه، ردیف سنگ قبرها دیده می گردد و در شیب تپه، زیر سایه درختان توت و سدر، تا چشم کار می نماید اموات در سکوت سنگین گورستان آرمیده اند.
به گزارش خبرنگاران، در بین اسامی نام آورانی که نشانی خانه ابدی شان، آرامستان لویزان است، به نام پریرخ دادستان، مادر علم روان شناسی ایران، می رسیم.
مادر روانشناسی ایران
کمتر کسی است که پریرخ دادستان را نشناسند و درباره اش چیزی نشنیده باشد. دکتر دادستان که او را بحق مادر روان شناسی نوین ایران می نامند، استاد و پژوهشگر بنام رشته روان شناسی است و در کارنامه افتخارات خود، مدیریت دفتر مطالعات و تحقیقات علوم انسانی، مسئولیت در نخستین مرکز هدایت حرفه ای و هدایت تحصیلی را دارد. او از چهره های ماندگار در رشته روان شناسی است و به عنوان یکی از نخستین و معدود مؤلفان در سطح بین المللی، در پی تبیین روان شناسی مرضی از دیدگاه تحولی بوده است. استعداد، توانایی بی نظیر و درخشش دکتر دادستان، توجه ژان پیاژه، روان شناس و زیست شناس مشهور سوئیسی، را به خود جلب کرد و همین امر موجب شد تا او هدایت سرانجام نامه دکتر دادستان را بپذیرد.
پیاژه به حدی دکتر دادستان را باور داشت که به او پیشنهاد داد مسئولیت مرکز شناختی نیویورک را برعهده بگیرد، اما عشق دکتر دادستان به میهن مان، باعث شد تا او این پیشنهاد را نپذیرد. استدلالش هم این بود که امثال من در کشور شما زیاد است، اما در کشور خودم نه. پس باید به ایران برگردم. دکتر دادستان در سال 1339 پس از اخذ مدرک دکتری در 26 سالگی به ایران بازگشت و پس از سال ها آموزش و پژوهش و تألیف و ترجمه ده ها مقاله و کتاب تخصصی روان شناسی، در 77 سالگی براثر سرطان درگذشت و پیکرش در آرامستان لویزان به خاک سپرده شد.
منبع: همشهری آنلاین