طرز تهیه قرمه سبزی
به گزارش چاپار بلاگ، برخی غذاها ما را با عطر و طعم شان به روزهای دور می برند؛ روزهایی که از مدرسه به خانه می آمدیم، در را باز می کردیم و با عطر و طعم غذا هوش از سرمان می پرید . قرمه سبزی هم یکی از همین غذاهاست؛ یک غذای اصیل که رنگ و بویش انگار یک سر و گردن از غذاهای دیگر بالاتر است؛ اما هر قرمه سبزی هم قرمه سبزی اصیل ایرانی نیست؛ دقت نموده اید برخی ها استاد درست کردن این غذا هستند؟ قرمه سبزی را طوری درست می نمایند که حسابی جا می افتد و روغن می اندازد؟ برخی قرمه سبزی ها طوری درست می گردد که آدم هرچه می خورد سیر نمی گردد. درست کردن چنین غذایی قلق دارد؛ همراه مان باشید که می خواهیم در این مطلب طرز تهیه قرمه سبزی را با تمام این قلق ها آموزش دهیم؛ اگر فوت وفن های کار را بدانید، قرمه سبزی شما هم حسابی جا می افتد و روغن می اندازد.
طرز تهیه قرمه سبزی با گوشت
وقت آن رسیده است که خود و اعضای خانواده تان را با درست کردن یک قرمه سبزی خوشمزه و جاافتاده خشنود کنید. برای درست کردن چنین غذایی به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
گوشت گوسفندی خورشتی | 350 گرم |
پیاز | 2 عدد میانه |
لوبیا قرمز | 1 پیمانه |
سبزی قرمه | 500 گرم |
لیمو عمانی | 3 عدد بزرگ |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
مرحله اول: لوبیا ها را بشویید و حداقل به مدت 12 ساعت خیس کنید تا نفخ شان گرفته گردد؛ در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید.
مرحله دوم: سبزی قرمه سبزی را که ترکیبی از تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله و اسفناج است، پس از پاک کردن و شستن، به صورت کاملا ریز خرد کنید. بهتر است این کار را با دستگاه انجام دهید تا سبزی ها حسابی ریز شوند.
مرحله سوم: حالا سبزی ها را در یک قابلمه مناسب روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا آب سبزی گرفته گردد. وقتی حجم سبزی ها کمتر شد، 3/1 پیمانه روغن سرخ کردنی به آن اضافه و سبزی ها را کاملاً سرخ کنید. هرچه سبزی بیشتر سرخ گردد، رنگ خورشت تیره تر و مزه خورشت بهتر می گردد.
مرحله چهارم: پیازها را به صورت ریز خرد و همراه با یک قاشق غذاخوری روغن، روی حرارت سرخ کنید. بعد از اینکه پیازها سبک شدند و رنگ شان کمی تغییر کرد، گوشت های خورشتی را به آن اضافه نمایید و اجازه دهید تا گوشت و پیاز روی حرارت کاملا سرخ شوند.
مرحله پنجم: سپس فلفل و زردچوبه را به آن اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا رنگ پیاز و گوشت تغییر کند.
مرحله ششم: لوبیا و سبزی را به قابلمه اضافه کنید و مجدد کمی مواد را تفت دهید. حالا داخل قابلمه آب بریزید و بگذارید خورشت به مدت حداقل 3 ساعت بپزد تا گوشت و لوبیا کاملا نرم گردد.
مرحله هفتم: نمک را به خورشت اضافه کنید و لیمو عمانی ها را به مدت حداقل نیم ساعت در آب گرم خیس نمایید تا پوست شان نرم و تلخی شان گرفته گردد. وقتی مواد خورشت کاملا پخت، لیمو ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا مدتی همراه خورشت بپزند و کاملا نرم شوند. بهتر است قبل از پخت با نوک چاقو یا چنگال، چند سوراخ روی سطح لیموها اضافه کنید.
مرحله هشتم: قرمه سبزی زمان دقیق برای پخت ندارد. باید آنقدر روی حرارت کم بماند تا حسابی جا بیفتد و روغن بیندازد.
مرحله نهم: وقتی قرمه سبزی جا افتاد، می توانید آن را در ظرف های مناسب سرو کنید و کنار برنج زعفرانی از خوردن آن لذت ببرید. طرز تهیه قرمه سبزی مجلسی به همین روش است. شما می توانید از مهمان هایتان با این غذای خوشمزه میزبانی کنید.
طرز تهیه سالاد شیرازی اصیل و نکات مهم برای تزیین آن
فوت وفن ها:
1- سبزی قرمه سبزی هرچه ریزتر باشد، خورشت بهتر جا می افتد.
2- بهتر است سبزی قرمه سبزی ترکیبی از 40 درصد تره، 35 درصد جعفری، 18 درصد گشنیز و 5 درصد شنبلیله باشد.
3- میزان زیاد شنبلیله ممکن است باعث تلخ شدن خورشت گردد؛ پس بهتر است زیاد از آن استفاده نکنید.
4- لوبیا چیتی نسبت به لوبیا قرمز طعم بهتری به خورشت قرمه سبزی می دهد؛ اما قرمه سبزی مجلسی را بهتر است با لوبیا قرمز درست کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.
5- اگر طعم روغن حیوانی را دوست دارید، برای سرخ کردن سبزی قرمه سبزی از روغن حیوانی بهره ببرید.
6- برای اینکه قرمه سبزی روغن بیشتری بیندازد، بهتر است از یک تکه قلم و یا کمی دنبه بهره ببرید.
7- اگر می خواهید قرمه سبزی شما ترش تر گردد، می توانید میزانی گرد لیمو یا آب لیمو در آخر به آن اضافه کنید.
بعلاوه اگر برای یاد گرفتن بهتر این خورشت پرطرفدار و مجلسی احتیاج به آموزش ویدیویی دارید از ویدیوی طرز تهیه خورشت قورمه سبزی اصیل (با ترفند های جا افتادن) بهره ببرید.
طرز تهیه قرمه سبزی با مرغ
اگر به هر دلیلی نمی خواهید از گوشت گوسفندی بهره ببرید، می توانید با مرغ هم یک قرمه سبزی جا افتاده و خوشمزه بپزید. در این صورت احتیاج به مواد زیر دارید:
مواد لازم | میزان |
سبزی قرمه | 800 گرم |
لوبیا قرمز | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد میانه |
سینه مرغ | 2 عدد میانه |
لیمو عمانی | 3 عدد میانه |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
طرز تهیه:
مرحله اول: مثل مراحلی که در قسمت قبل گفتیم، لوبیاها را از شب قبل خیس و چند بار آب آن را عوض کنید. حالا در یک قابلمه با میزانی آب روی حرارت بگذارید تا لوبیا کاملا بپزد.
مرحله دوم: سبزی ها را پس از اینکه ریز خرد کردید، در یک تابه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از اینکه حجم آن کم شد، میزانی روغن اضافه کنید تا کاملا سرخ گردد.
مرحله سوم: سینه مرغ را تکه تکه کنید، پیازها را به صورت ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب با میزانی روغن تفت دهید. حالا نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید، پس از اینکه پیازها کمی رنگ عوض کرد، تکه های مرغ را همراه پیازها سرخ کنید.
مرحله چهارم: سبزی ها را بریزید و همراه مواد دیگر به خوبی تفت دهید. حالا لوبیا پخته شده را با میزانی آب به خورشت اضافه کنید و هم بزنید. میزان آب باید به میزان یک بند انگشت از خورشت بالاتر باشد.
مرحله پنجم: لیمو عمانی ها را به مدت نیم ساعت در آب گرم خیس کنید تا پوست شان نرم و تلخی شان گرفته گردد. حالا با یک چنگال یا چاقو روی پوست شان را سوراخ کنید و به خورشت اضافه نمایید. در آخر آبلیمو هم در خورشت بریزید و طعم آن را بچشید تا اگر چیزی کم دارد، به آن اضافه کنید. پس از گذشت یک ساعت خورشت شما آماده است؛ آن را در کنار برنج سرو کنید و لذت ببرید.
نکته1: می توانید سینه های مرغ را خرد نکنید تا ظاهر خورشت زیباتر گردد.
نکته2: این میزان خورشت برای 4 نفر مناسب است.
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده و مرغ
طرز تهیه قرمه سبزی گیلانی
قرمه سبزی گیلانی با قرمه سبزی هایی که تا حالا خورده اید، تفاوت های زیادی دارد. این قرمه سبزی هم مثل سایر غذاهای گیلانی ترکیبی از عطر و طعم های مختلف است و هواداران زیادی دارد. برای درست کردنش باید طبق دستور زیر پیش بروید:
مواد لازم | میزان |
سبزی قرمه | 500 گرم |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
لیمو عمانی | 5 عدد |
لوبیا قرمز | نصف لیوان |
آبغوره | به میزان لازم |
بادمجان | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
مرحله اول: ابتدا گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید، یک قابلمه مناسب بردارید و با میزانی روغن روی حرارت بگذارید.
مرحله دوم: پیازها را در روغن بریزید و پس از گذشت چند دقیقه، گوشت ها را به آن اضافه کنید. حالا پیاز و گوشت را آنقدر سرخ کنید تا کاملا تغییر رنگ دهند. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم: لوبیا قرمز را که از چند ساعت قبل در آب خیس نموده اید، به همراه سبزی های از قبل سرخ شده در قابلمه بریزید. قابلمه را از آب جوش پر کنید و اجازه دهید تا گوشت و لوبیا کاملا بپزد.
مرحله چهارم: وقتی گوشت و لوبیا پخت، نمک، آبغوره و لیمو عمانی را به آن اضافه کنید. همان طور که گفتیم، بهتر است لیمو ها را در آب خیس و روی آن با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید. حالا اجازه دهید تا خورشت کاملا جا بیفتد.
مرحله پنجم: بادمجان ها را بشویید، پوست شان را بگیرید، کلاهک شان را جدا کنید و به صورت ورقه ای برش بزنید. حالا بادمجان ها را در یک کاسه که حاوی آب و نمک است، بگذارید تا حدود 20 دقیقه در آن بماند و تلخی شان گرفته گردد. سپس در یک تابه بادمجان ها را سرخ کنید.
مرحله ششم: گوجه فرنگی ها را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و روی شان میزانی نمک بریزید. در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گوجه ها را سرخ کنید.
مرحله هفتم: گوجه ها و بادمجان ها را به آرامی طوری که له نشوند، به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه در خورشت روی حرارت بماند. حالا خورشت آماده است و می توانید آن را در کنار برنج ایرانی سرو کنید.
12 مورد از خوشمزه ترین غذاهای گیلانی که حتما باید امتحان شان کنید
طرز تهیه قرمه سبزی با رب
اگر می خواهید رنگ وبوی خورشت قرمه سبزی تان بهتر گردد، می توانید این خورشت را با رب گوجه فرنگی درست کنید. با این کار خورشت تان خوشمزه تر هم می گردد. بنابراین بهتر است برای یک بار هم که شده، این روش را امتحان کنید. مواد لازم را از جدول های بالا بردارید، پس از اینکه گوشت و پیاز را سرخ کردید، یک قاشق غذاخوری را از رب گوجه فرنگی پر و همراه گوشت و پیاز و سایر ادویه ها سرخ کنید؛ پس از اینکه رب کاملا سرخ شد، لوبیا، سبزی و آب را اضافه نمایید و اجازه دهید تا خورشت چند ساعت روی حرارت بماند و حسابی جا بیفتد.
طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ و سبزی خشک
درست کردن قرمه سبزی با سبزی خشک خیلی راحت تر است. اگر از جمله هواداران قرمه سبزی هستید، بهتر است همواره میزانی سبزی خشک قرمه سبزی در خانه داشته باشید تا هر وقت که هوس کردید، سریع دست به کار شوید. برای تهیه قرمه سبزی با مرغ و سبزی خشک می توانید طبق دستور زیر پیش بروید:
مواد لازم | میزان |
سینه مرغ | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد میانه |
سبزی خشک قرمه سبزی | 100 گرم |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
لیمو عمانی | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه: لوبیاها را از شب قبل خیس و چندبار آب آن را عوض کنید؛ سپس در یک قابلمه مناسب روی حرارت بگذارید تا بپزد. سبزی ها را در میزانی آب خیس کنید تا کمی نرم گردد. سپس در یک تابه میزانی روغن بریزید؛ آب اضافی سبزی ها را بگیرید و آن ها را در روغن تفت دهید. پیاز و مرغ را مثل مراحل قبل در یک قابلمه سرخ کنید و ادویه ها و رب گوجه را به آن اضافه نمایید. پس از آن، در قابلمه آب بریزید طوری که به میزان دو بند انگشت آب بالاتر از مواد خورشت باشد. سپس لیمو عمانی ها را سوراخ کنید و به آن اضافه نمایید؛ اجازه دهید تا خورشت کاملا جا بیفتد؛ در آخر آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه کال کباب گیلانی خوشمزه و بی نظیر
طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ و رب انار
اگر می خواهید قرمه سبزی را به روشی متفاوت درست کنید، می توانید از رب انار یاری بگیرید. این روش برای کسانی است که عاشق رب انار هستند. بهتر است در این روش قرمه سبزی را با مرغ درست کنید. روش درست کردن قرمه سبزی با مرغ را به طور مفصل شرح دادیم و تمام فوت وفن های آن را گفتیم. حالا اگر می خواهید رب انار هم در خورشت تان بریزید، پس از اینکه قرمه سبزی آماده شد و لیمو عمانی ها را به آن اضافه کردید، به میزان 2 قاشق غذاخوری رب انار در آن بریزید و اجازه دهید خورشت نیم ساعت دیگر روی حرارت بماند. می توانید لیمو عمانی را حذف کنید اما ترکیب آن با رب انار، طعم بهتری به غذا می دهد.
چطور مرغ ترش شمالی درست کنیم؟
سوالات متداول
پاسخ سوالات زیر به شما یاری می نماید تا قرمه سبزی خوشمزه تری درست کنید:
چه زمانی می توانیم بگوییم که قرمه سبزی ما جا افتاده است؟
یک قرمه سبزی زمانی جا افتاده است که لعاب انداخته و طعم همه مواد با هم ترکیب شده باشد. علاوه بر این گوشت و لوبیای آن هم باید کاملا بپزد و نرم گردد.
چگونه می توان قرمه سبزی رژیمی تهیه کرد؟
قطعا قرمه سبزی رژیمی به خوشمزگی قرمه سبزی های اصیل ایرانی نیست ولی مناسب کسانی است که اضافه وزن دارند و می خواهند غذای سالم تری بخورند. برای تهیه آن هنگام سرخ کردن سبزی روغن اضافه نکنید و فقط اجازه دهید تا آب سبزی ها گرفته گردد. علاوه بر این بهتر است گوشت را حذف کنید یا از گوشت بدون چربی استفاده نمایید.
طرز تهیه قرمه سبزی در زودپز چگونه است؟
قرمه سبزی در زودپز بهتر جا می افتد؛ کافی ست همه مواد را پس از سرخ کردن و اضافه کردن آب در زودپز بریزید و درب آن را ببندید. بعد از گذشت یک ساعت درب زودپز را باز و لیمو عمانی ها و نمک را اضافه کنید، مجدد درب آن را بگذارید و اجازه دهید یک ساعت دیگر در زودپز با حرارت کم بپزد. پس از آن درب زودپز را بردارید، طعم آن را بچشید، میزان نمک و ترشی خورشت را تنظیم کنید و اگر آب خورشت زیاد است، اجازه دهید تا بدون درب روی حرارت بماند، آب اضافی آن تبخیر گردد و خورشت جا بیفتد.
حرف آخر
طرز تهیه قرمه سبزی روش های مختلفی دارد که شما می توانید با توجه به ذائقه خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. هر کدام از استان های ایران ممکن است این خورشت اصیل را به روش سنتی خودشان درست نمایند و سبزی های آن را تغییر دهند. بنابراین طعم این خورشت در خانواده های مختلف ایرانی ممکن است متفاوت باشد و شما در هر خانواده طعم جدیدی از آن را امتحان کنید. اما این غذا معمولا یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی هاست. بنابراین بهتر است آن را چند بار درست کنید تا فوت فن های مختلف آن به طور کامل دست تان بیاید.
منبع: دیجیکالا مگ