طرز تهیه سوپ شلغم آسان و سریع برای سرماخوردگی
به گزارش چاپار بلاگ، سوپ یک پیش غذای خوشمزه است که در فصل های پاییز و زمستان به خاطر سرماخوردگی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. اما در میان انواع سوپ مثل طرز تهیه سوپ جو و طرز تهیه سوپ شیر که آنالیز نموده بودیم، این بار می خواهیم طرز تهیه سوپ شلغم با استاک گوشت و با گوشت را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه سوپ شلغم
- شلغم بزرگ 1 عدد
- پیاز 3 عدد
- سیر 2 حبه
- هویج 4-5 عدد
- برنج سفید یا قهوه ای 3 قاشق غذاخوری
- سبزیجات سوپ و برگ آویشن 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- استاک مرغ یا گوشت 2 بسته کوچک
طرز تهیه سوپ شلغم
برای تهیه سوپ شلغم ابتدا پوست شلغم را بگیرید سپس آن را به قطعات کوچک برش دهید بعد آن ها را در اندازه کمی روغن در ظرف مناسب پخت سوپ تفت دهید. حالا پیاز، سیر و هویج را پوست بگیرید، آ ها را هم به قطعات کوچک برش دهید و داخل قابلمه ای که شلغم بود بریزید و اندازهی روغن و برگ آویشن به آن اضافه کنید. این مخلوط را به مدت 5 دقیقه هم بزنید. بعد 2 بسته عصاره را در 500 میلی لیتر آب گرم حل کنید و آن را به قابلمه اضافه کنید.
در نهایت همه سبزیجات را به همراه برنج قهوه ای یا سفید، نمک و فلفل به مواد بالا اضافه کنید و بگذارید 20 دقیقه روی حرارت میانه بپزد. می توانید سوپ را بعد از پخت در غذاساز بریزید تا کاملا له گردد. برای تزیین هم می توانید اندازهی پیاز سرخ شده روی سوپ بریزید و آن را با نان تازه سرو کنید. نوش جان.
مواد لازم برای تهیه سوپ شلغم با گوشت مرغ
- شلغم میانه 3 عدد
- سینه مرغ 1 عدد
- پیاز میانه 1 عدد
- سیب زمینی رنده شده 1 عدد
- هویج 1 عدد
- دال عدس 1 فنجان
- برنج نصف فنجان
- رب گوجه به اندازه لازم
- گشنیز و جعفری خرد شده یک چهارم لیوان
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- آبلیموی تازه به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ شلغم با مرغ
شلغم، مرغ، سیب زمینی و هویج را در قابلمه عمیقی بریزید و با آب کافی، حدود 2 لیتر بپوشانید و روی حرارت زیاد به جوش بیاورید سپس حرارت را کم کنید و بگذارید 30 دقیقه بجوشد.
آب عدس خیس شده را خالی کنید و آن را به قابلمه اضافه کنید. دانه های برنج خیس شده را روی هم بمالید تا به قطعات کوچک تر تقسیم شوند. یادتان باشد این به برنج یاری می نماید تا سریع تر بپزد و بعلاوه ظاهر یکدست تری به سوپ در راستای سایر مواد می دهد حالا آب آن را خالی نموده و برنج را به قابلمه اضافه کنید. از اینجا به بعد، مهم است که سوپ را چک کنید و مرتب آن را هم بزنید در غیر این صورت مواد سنگین تری مانند برنج و عدس در ته دیگ فرو می روند. در نهایت اجازه دهید برنج و عدس 30 دقیقه دیگر بپزند.
وقتی شلغم ها با چنگال نرم شدند، آن ها را از سوپ خارج کنید و آن ها را در کاسه ای با استفاده از غذاساز له کنید سپس به سوپ برگردانید فقط یادتان باشد قبل از خرد کردن مرغ، آن را بیرون بیاورید تا خنک گردد.
رب گوجه فرنگی را در ظرفی با اندازهی آب گرم مخلوط کنید تا رقیق گردد. وقتی صاف شد آن را به سوپ اضافه کنید سپس مرغ رنده شده را اضافه کنید و سوپ را هم بزنید.
در این مرحله سوپ کاملا پخته می گردد. 15 دقیقه قبل از سرو سوپ، جعفری و گشنیز خرد شده را اضافه کنید تا رنگ و مواد مغذی آنها حفظ گردد بعد نمک و فلفل را به مزه اضافه کنید. بهتر است آن را در غذاساز چند پالس بدهید تا کاملا سوپ غلیظ و خامه ای گردد. حالا سوپ شلغم آماده است، سوپ را داغ با اندازه زیادی آب لیموی تازه فشرده همراه با اندازهی از نان برشته شده مورد علاقه خود سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه سوپ شلغم
همان طور که دیدید طرز تهیه سوپ شلغم کار ساده ای است و البته می توانید آن را بسیار متنوع یا خیلی ساده درست کنید. اما خوب است برای گرفتن برترین نتیجه نکات و فوت وفن های تهیه این غذا را با دقت بیشتری هنگام پخت سوپ شلغم رعایت کنید.
شلغم گزینه ای مقوی برای درمان سرماخوردگی
یادتان باشد شلغم یکی از برترین گزینه ها برای بهبود و دوران نقاهت سرماخوردگی است. پس یادتان باشد علاوه بر پختن ساده آن با آب می توانید آن را به شکل سوپ یا آش بپزید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه آش شلغم را هم آموزش داده ایم. حتما امتحان کنید. یا حتی طرز تهیه خوراک شلغم و تخم مرغ فوری و آسان را بخوانید. اگر گیاهخوار هستید حتی می توانید طرز تهیه سوپ گیاهی (وگان) با شیر نارگیل را هم امتحان کنید یا در این سوپ ما گوشت و عصاره گوشت را حذف کنید.
تنوع در مواد سوپ شلغم
سوپ شلغم را می توانید با مواد بیشتری همراه کنید مثلا می توانید از قارچ یا کرفس یا حتی نخود فرنگی و ذرت هم بهره ببرید. پس بسته به ذائقه خود و خانواده تان ترکیبات سوپ را انتخاب کنید. حتی می توانید به جای برنج از جو هم بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله