طرز تهیه بورانی هویج در 8 مرحله ساده به روش ارومیه ای
به گزارش چاپار بلاگ، طرز تهیه بورانی هویج که یک غذای ساده متعلق به استان های آذربایجان شرقی و غربی است را اگر بلد باشید به سادگی می توانید یک غذای گیاهی خوشمزه و نو را به لیست غذاهای هفتگی خانواده اضافه کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا دستور تهیه بورانی هویج با ماست را به چند روش مختلف به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه بورانی هویج ارومیه ای (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
هویج | نیم کیلوگرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
برنج | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
لپه | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر | 4 حبه میانه |
آب جوش | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
جعفری تازه ساطوری خرد شده | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
نعنا تازه و ساطوری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه | به اندازه لازم |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
عصاره مرغ یا گوشت | 1 عدد |
ماست (ترجیحا خامه ای یا چکیده) | به اندازه کافی |
کره | به اندازه دلخواه |
مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
مدت زمان پخت بورانی هویج: 2 ساعت
مراحل طرز تهیه بورانی هویج ارومیه ای
با دنبال کردن مراحل طرز تهیه بورانی هویج با برنج می توانید یک غذای اصلی نو و گیاهی را امتحان کنید.
مرحله اول: برنج و لپه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بورانی هویج باید لپه ها را بخیسانید. پس از گذشت چند ساعت، لپه را آبکش کنید و همراه اندازهی زردچوبه و آب در قابلمه مناسبی بریزید تا کاملا بپزد و نرم گردد. سپس، لپه های پخته را آبکش کنید و کنار بگذارید. برنج را هم بشویید و در اندازهی آب و نمک بخیسانید.
برای خرید لپه و زردچوبه می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را بشویید و پس از پوست کندن به صورت نگینی خرد کنید. سپس، روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا داغ گردد. پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و اجازه بدهید کاملا سبک و طلایی شوند. در چند ثانیه آخر، اندازه کمی زردچوبه هم روی پیاز در حال سرخ شدن بریزید و هم بزنید تا طعم خامی اش گرفته گردد.
برای خرید روغن و پیاز داغ منجمد می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: هویج ها را رنده کنید و تفت دهید
در فاصله سرخ شدن پیازها، هویج ها را به دقت بشویید و رنده کنید. سپس به محض طلایی شدن پیاز، هویج رنده شده را هم به تابه اضافه کنید. ترکیب پیاز خرد شده، هویج رنده شده و زردچوبه را خوب هم بزنید. در نهایت، درب تابه را بگذارید. هر 5 دقیقه یک بار این ترکیب را هم بزنید تا هویج کاملا پخته و نرم و تفت دیده گردد.
مرحله چهارم: لپه ها را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه بورانی هویج با برنج باید لپه های پخته شده را به همراه رب گوجه فرنگی ()، فلفل سیاه و قرمز و دیگر ادویه های دلخواه به تابه اضافه کنید. مواد را با هم تفت دهید تا طعم خامی لپه و رب گوجه رفع گردد. این کار را تا زمانی ادامه دهید که رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.
برای خرید رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه و فلفل قرمز می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: آب جوش را اضافه کنید
حالا به اندازه 3 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش را به تابه اضافه کنید. درب تابه را ببندید تا لپه و هویج و پیازهای سرخ شده همراه با رب و ادویه ها بپزند و طعم یکدیگر را بگیرند.
مرحله ششم: برنج را اضافه کنید
پس از گذشت 10 دقیقه، برنج را هم همراه با عصاره مرغ یا عصاره گوشت آماده به محتویات قابلمه اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. مدتی صبر کنید تا آب تابه دوباره بجوشد. طعم غذا را بچشید و اگر لازم بود اندازهی نمک اضافه کنید، چون طعم عصاره های آماده معمولا شور است.
برای خرید برنج، نمک و عصاره مرغ یا گوشت می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: سبزی ها را اضافه کنید
امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه بورانی هویج را بدون مشکل دنبال نموده باشید. در این مرحله باید جعفری و نعنا تازه و ساطوری خرد شده را به محتویات تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با دیگر مواد مخلوط شوند. درب تابه را بگذارید تا سبزی ها بپزند.
مرحله هشتم: گوجه فرنگی را اضافه کنید
حالا گوجه فرنگی ها را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، به صورت نگینی خرد نموده و به مواد بورانی هویج اضافه کنید. باز هم مواد را هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند. سپس، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کاملا ملایم کنید. حدود 20 دقیقه منتظر بمانید تا بورانی هویج شما آماده گردد.
مرحله آخر: بورانی هویج را سرو کنید
در هنگام سرو بورانی هویج می توانید اندازهی کره آب شده به غذا اضافه نموده و روی آن را با اندازهی ماست یونانی یا خامه ای و سیر رنده شده تزیین کنید.
برای خرید کره و ماست می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
روش تهیه بورانی هویج ترکیه ای
اهالی ترکیه بورانی هویج را به شکل دیگری درست می نمایند. برای درست کردن بورانی هویج با ماست به روش ترکیه ای به هویج، ماست یونانی، چکیده یا خامه ای، روغن زیتون، سس مایونز، مغز گردو، سیر، نمک، پودر پاپریکا و فلفل قرمز احتیاج دارید.
در ابتدا باید هویج را رنده یا نگینی نموده و همراه با اندازهی روغن زیتون تفت دهید تا سبک و نرم گردد. سپس، مغز گردوی خرد شده و سیر رنده شده را هم به تابه اضافه کنید و تفت دهید. در نهایت، این مواد را همراه با اندازهی سس مایونز، نمک، فلفل قرمز و پودر پاپریکا به ماست اضافه کنید.
در صورت تمایل، می توانید اندازهی اسفناج تازه را هم ساطوری خرد نموده و پس از تفت دادن به این ترکیب اضافه کنید. اگر دوست داشتید در نهایت می توانید یکی دو حبه سیر خام را هم رنده کنید و در بورانی هویج با ماست بریزید.
برای خرید روغن زیتون، سس مایونز و مغز گردو می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه بورانی هویج
- در تهیه بورانی هویج به جای رنده کردن هویج می توانید آن را به صورت نگینی خرد کنید.
- بسته به ذائقه، می توانید در دقایق آخر سرخ کردن پیاز و پیش از افزودن هویج دو حبه سیر را رنده یا ساطوری نموده و به محتویات تابه اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید گوجه فرنگی را از دستور تهیه بورانی هویج حذف کنید.
- در صورت تمایل، می توانید استاک یا عصاره مرغ و گوشت را از دستور تهیه بورانی هویج حذف کنید.
- بسته به ذائقه می توانید اندازه تندی این بورانی را کم یا زیاد کنید.
- در صورت تمایل، می توانید اندازهی بلغور گندم را هم همراه با برنج به این غذا اضافه کنید. در این صورت، باید اندازه برنج را کم تر کنید. برای خرید بلغور گندم می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت دسترسی نداشتن به سبزیجات تازه می توانید از نعنا و جعفری خشک یا منجمد شده بهره ببرید. برای خرید سبزیجات معطر خشک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل، می توانید پودر سیر را جایگزین سیر تازه کنید. برای خرید پودر سیر می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل، می توانید این غذا را همراه با مرغ یا گوشت قرمز کبابی یا سرخ نموده نوش جان کنید.
- در صورت تمایل، می توانید سس مایونز را از دستور تهیه بورانی هویج ترکیه ای حذف کنید.
- بورانی هویج یک غذای ساده و پرطرفدار در ارومیه و خوی است.
فوت و فن های خوشمزه شدن بورانی هویج
روش درست کردن بورانی هویج و کدو چگونه است؟
طرز تهیه بورانی هویج و کدو که به آن تاراتور هویج و کدو هم می گویند درست مانند روش درست کردن بورانی هویج ترکیه ای است. با این تفاوت که یک عدد کدو سبز درشت را هم باید همراه با هویج رنده نموده و در روغن زیتون همراه با مغز گردو تفت دهید. سپس، این ترکیب و اندازهی نمک و فلفل و پودر پاپریکا را به ماست چکیده اضافه کنید و هم بزنید.
آیا به جای لپه می توانیم از لوبیا استفاده کنیم؟
بله. طرز تهیه بورانی هویج با لوبیا هم درست مانند روش ارومیه ای است. تنها تفاوت در این است که به جای لپه باید لوبیا را بپزید و در این غذا بریزید. برای تهیه این نوع بورانی، بسته به میل تان می توانید از لوبیا چیتی، لوبیا سفید یا لوبیا چشم بلبلی بهره ببرید.
چرا بورانی هویج ترکیه ای تلخ می گردد؟
برای درست کردن بورانی هویج با ماست اگر از مغز گردوی کهنه و تلخ بهره ببرید احتمالا غذای شما تلخ می گردد. بنابراین، ضروری است در انتخاب مغز گردو دقت کنید.
آیا در بورانی هویج با ماست حتما باید مغز گردو بریزیم؟
خیر. در صورت تمایل می توانید مغز گردو را حذف کنید.
منبع: افق کوروش