برای 10 سال آینده چقدر نیروی متخصص تربیت کردیم؟

به گزارش چاپار بلاگ، یک کارشناس مالی با بیان این که بسیاری از کشورها به سمت سنجش بازار کار رفته و از حالا برای سالهای آینده نیروی متخصص تربیت نموده اند، ترسیم نقشه راه 10 سال آینده بازار کار ایران را خواهان شد.

برای 10 سال آینده چقدر نیروی متخصص تربیت کردیم؟

حمید نجف در گفت وگو با خبرنگاران، با تاکید بر برنامه ریزی برای فارغ التحصیلان بیکار، اظهار کرد: با ظهور دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی عرضه نیروی کار بر تقاضا سبقت گرفت و به یکباره با سیل جمعیت بیکار تحصیل نموده ای روبرو شدیم که هیچ امیدی به آینده بازار کار نداشتند و در رشته های تحصیلی خود به کار گرفته نشدند.

وی اضافه نمود: امروز در بعضی رشته ها از جمله علوم انسانی دچار تورم هستیم. در بعضی رشته ها مثل آی تی تعداد بیکاران زیاد است. رشته های محیط زیست و کشاورزی جزو بیکارترین رشته ها به شمار می روند و در مقابل بعضی رشته ها مثل کامپیوتر و حسابداری بازار کار پر رونقی دارند.

این کارشناس مالی ادامه داد: با توسعه صنعتی در دنیا و به دلیل احتیاج شدید بازار به رشته های صنعتی بازار کار خوبی در انتظار فارغ التحصیلان مهندسی صنایع است و رشته های صنایع غذایی، صنایع دریایی، صنعت پوشاک و صنعت پتروشیمی از جمله رشته های پر تقاضا و پردرآمد محسوب می شوند.

برنامه ریزی 10 ساله برای تربیت نیروی متخصص بازار کار

نجف با بیان اینکه بسیاری از کشورها به سمت سنجش بازار کار رفته و نیروهای کار خود را بر اساس احتیاج چند سال آینده آموزش داده اند، گفت: وزارت علوم و وزارت کار باید مطالعه شده و برنامه ریزی شده عمل نمایند، احتیاجهای بلند مدت را بسنجند و از حالا یک نقشه راه را برای 10 سال آینده ترسیم و بر اساس آن نیرو تربیت نمایند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون چنین کار مطالعاتی دقیقی روی بازار کار صورت نگرفته و رشته های دانشگاهی بر اساس احتیاج بازار کار ساماندهی نشده اند؟ گفت: متأسفانه نگاه وزارتخانه ها در این گونه موضوعات، جزیره ای است و سلیقه ای عمل می نمایند در حالی که باید نگاه جزیره ای را به نگاه ملی تبدیل کنیم و ببینیم که برای 10 سال آینده بازار به چه متخصصانی احتیاج دارد.

اختلاف نظرها و سلیقه ها موجب شکست طرح های اشتغال

این کارشناس مالی گفت: اختلاف نظرها و سلیقه ها باعث می گردد که در بسیاری از موضوعات به اتفاق نظر نرسیم و پیروز نشویم. یکی از دلایلی که عمده طرح های اشتغال در کشور پیروز نمی شوند، عدم هماهنگی و اختلاف میان دستگاه ها است. ما باید همسو و هماهنگ با کار مطالعاتی دقیق پیش برویم و ایده و برنامه بدهیم.

نجف گفت: رشته دندان پزشکی که امروز بازار کار پرسودی دارد تا چند سال آینده به دلیل توسعه علوم بهداشتی و واکسن های دندانپزشکی از حالت دندان پزشکی عمومی خارج شده و جنبه تخصصی تری پیدا خواهد نمود و افراد نه به شکل امروزی بلکه بر اساس احتیاج خود به دندان پزشکان مراجعه خواهند کرد لذا این گونه رشته ها در آینده نزدیک از رونق خواهند افتاد.

به گزارش خبرنگاران، در حالی که بخش اعظمی از فارغ التحصیلان با چالش بی مهارتی در بازار کار روبرو هستند، آمارها نشان می دهد 40 تا 50 درصد افرادی که به قصد اشتغال وارد دوره های مهارتی می شوند، در راهیابی به بازار کار پیروز ترند. کارشناسان معتقدند بسیاری از رشته های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار کار و توجه به ظرفیت پذیرش در لیست رشته های دانشگاهی قرار می گیرند و این امر موجب می گردد تا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی نتوانند شغل مورد نظر خود را پیدا نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 82

به "برای 10 سال آینده چقدر نیروی متخصص تربیت کردیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای 10 سال آینده چقدر نیروی متخصص تربیت کردیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید