بامیه بمب خاصیت

به گزارش چاپار بلاگ، بامیه از آن دست خوراکی هایی است که خیلی از افراد ترجیح می دهند در مهمانی های خود از آن استفاده ننمایند. چرا که برخی ها به خصوص بچه ها و جوانان از آن استقبال نمی نمایند! در حالی که اگر بدانید این خوراکی کوچک چه تاثیراتی بر سلامت بدن، زیبایی پوست و مو می گذارد، مطمئنا آن را جزء برنامه غذایی هفتگی تان قرار خواهید داد!

بامیه بمب خاصیت

خواص بامیه چیست؟ طریقه مصرف بامیه

از خواص بامیه می توان به توانایی آن در بهبود سلامت گوارش، بینایی و پوست،حفظ سلامت بچه ها،جلوگیری از بروز سرطان و تقویت استخوان ها اشاره نمود.

بعلاوه در تقویت سلامت قلبی عروقی،کاهش کلسترول،یاری به سیستم ایمنی،پایین آوردن فشارخون و حفظ سلامت قلب موثر است.

بامیه چیست؟

بامیه گیاه گلداریست که در خیلی از نقاط با نام انگشت خانمها (ladies finger؛)و یا بامیه می شناسند و بخاطر بذر دانه های آن محبوبیت دارد. نام علمی این گیاه آبلمسکوس اسکولنتوس است و منشا آن معین نیست. تحقیقات نتایج متفاوتی راجع به منشا این گیاه ارائه می دهد. تحقیقات منشا آن را آسیای جنوبی،آفریقا غربی و اتیوپی اعلام نموده اند.

کاربرد بامیه

بامیه اغلب در آشپزی از کارائبین تا چین استفاده می گردد و محبوبیت آن روز به روز درحال افزایش است. این گیاه می تواند بصورت ترشی و یا در سوپ، کنار غذا مصرف گردد. بعلاوه می توان روغن آن را گرفت و بعنوان روغن سبزیجات از آن استفاده کرد.

مواد مغذی بامیه

بامیه شاید مانند سبزیجات دیگر باغچه عمومیت نداشته نباشد، اما منبع غنی ویتامین هایی مانند ویتامینB، ویتامین A ،ویتامین C، ویتامین E و بعلاوه املاحی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی می باشد. علاوه بر این، بامیه حاوی مقادیر بالایی از فیبر مخاطی است.عمده خواص بامیه بخاطر وجود املاح، ویتامین و ترکیبات ارگانیک آن است.

خواص بامیه

بامیه خواص زیادی برای سلامتی دارد که به آنها می پردازیم.
بهبود گوارش
شاید برترین خاصیتی که با افزودن بامیه به رژیم غذایی بدست می آورید، افزایش اندازه فیبر دریافتی است. فیبر مخاطی موجود در بامیه به حرکت غذا در سیستم گوارش با افزودن حجم یاری می نماید. یعنی حرکت روده منظم تر می گردد و در نتیجه مسائل گوارشی از جمله نفخ ،گرفتگی، یبوست کاهش می یابد.

نکته جالب در مورد بامیه،خاصیت ضد اسهال بودن آن بدلیل افزودن حجم مدفوع است. بعلاوه فیبر آن می تواند کلسترول اضافی بدن را از بین ببرد و اندازه شکر جذبی بدن را کنترل کند.

تقویت بینایی
بامیه سرشار از ویتامین A و ترکیبات آنتی اکسیدان مانند بتاکاروتن، زانتین ولوتئین می باشد. آنتی اکسیدان ها،ترکیبات قوی هستند که رادیکالهای آزاد را نابود یا خنثی می نمایند.

رادیکالهای آزاد محصولات جانبی متابولیسم سلولی اند که برای بدن بسیار خطرناک اند و موجب تخریب سلولها از جمله سلول های بینایی می شوند. با مصرف اندازه زیادی از بامیه در برنامه غذایی، چشمان خود را از بیماریهای آب مروارید چشمی و تخریب ماکولا چشمی مصون کنید.

محافظت از پوست
ویتامین A و آنتی اکسیدان موجود در بامیه از پوست محافظت می نمایند. این ترکیبات به التیام پوست یاری می نمایند، اثر زخم و جوش را کم می نمایند و چین و چروک پوست را از بین می برند. این عمل با خنثی کردن رادیکالهای آزاد که به سلول های پوست آسیب می زنند، انجام می پذیرد.
تقویت سیستم ایمنی
انواع آنتی اکسیدان موجود در بامیه برای مبارزه با رادیکالهای آزاد بسیار مفید است. بعلاوه مقادیر بالایی از ویتامین C موجود در آن به ارتقا ایمنی بدن یاری می نمایند. این ویتامین سیستم ایمنی را به ساخت گلبول سفید تحریک می نماید. گلبول های سفید با عوامل بیماری زا خارجی و سایر عوامل تضعیف نماینده سیستم ایمنی مبارزه می نمایند.
کاهش فشارخون
بامیه منبع غنی ویتامین و املاحی مانند پتاسیم است که اهمیت زیادی در سلامت انسان دارد. پتاسیم برای حفظ تعادل مایع بدن ضروری است.بعلاوه پتاسیم به ریلکس شدن رگ ها و سرخرگ ها یاری می نماید و این عمل فشارخون را پایین می آورد و از فشار وارده بر سیستم قلبی عروقی می کاهد. این امر به معنای کاهش لخته شدن خون و انسداد عروق است.
احتیاط
تنها نگرانی موجود در مورد مصرف بامیه، وجود اندازه زیادی اگزالات است. اگزالات به سنگ کلیه و مثانه می چسبد و منجر به بزرگتر شدن سنگ و وخیم تر شدن شرایط می گردد.

سرخ کردن بامیه افزایش کلسترول دریافتی را در پی دارد؛درصورتی که می خواهید تعادل کلسترول خوب بدن را حفظ کنید، روش پخت دیگر را انتخاب کنید.

از بامیه غذا دلخواه خود را بپزید یا دستور جدیدی از سراسر نقاط جهان انتخاب کنید.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 20124

به "بامیه بمب خاصیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بامیه بمب خاصیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید