طرز تهیه شیرینی نخودچی، مخصوص عید نوروز
به گزارش چاپار بلاگ، شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های سنتی عید نوروز است که طرفداران بسیاری دارد.در این مقاله طرز تهیه این شیرینی مخصوص را به علاقمندان آموزش می دهیم…
مواد لازم :
آرد نخودچی 200 گرم (دو و نیم پیمانه)
روغن جامد 100 گرم یا کره 150 گرم
پودر قند 100 گرم (یک پیمانه سر خالی) { یک پیمانه پودر قند = 120 گرم }
هل آسیاب شده یک قاشق چایخوری (می تونید هل رو حذف کنید)
خلال یا پودر پسته، خلال بادام یا تخم خرفه برای تزیین: از هر کدام که مایلید به اندازه لازم
طرز تهیه :
* پودر قند و روغن رو با همزن هم بزنید تا مایه سفید و لطیف و یکنواختی داشته باشیم .
* آرد نخودچی رو اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد .
* نکته : چون قراره خمیر رو قالب بزنیم پس خمیر باید بصورتی باشه که حالت چسبنده داشته باشه و از هم باز نشه و حالت پودری نشه (وقتی از روغن جامد استفاده می کنیم خیلی راحت این حالت رو خواهیم داشت ولی ممکنه با کره اینجوری نباشه).
* خمیر رو داخل نایلون گذاشته و بمدت 24 ساعت بهش استراحت می دیم (لزومی نداره توی یخچال بذارید) .
* در شیرینی نخودچی با کره اگه بعد از 24 ساعت دیدین خمیرتون انسجام لازم برای قالب زدن رو نداره می تونید دو بار خمیر رو چرخ کنید تا خمیر چسبنده و منسجمی داشته باشید .
* در شیرینی نخودچی با روغن جامد احتمالا موقع قالب زدن بخاطر چرب بودن زیاد نتونید خوب قالب بزنید و دفرمه بشه . برای اینکه این مشکل رو حل کنید مجددا کمی آرد نخودچی بهش اضافه کنید (من مجددا 2 قاشق سوپخوری آرد اضافه کردم بغیر از 200 گرمی که گفته بودم) .
* خمیر رو روی میز کارتون به قطر یک سانتیمتر باز کنید (با دست هم می شه اینکارو کرد لزومی نداره حتما از وردنه استفاده بشه) .
* با قالب هاب کوچک خمیر رو قالب بزنید . اگه هم دوست دارید به صورت گرد درست کنید می توانید گلوله ای کرده و روش خلال پسته بذارید .
* روی سینی کاغذ روغنی بذارید .
* برای انتقال دادن به سینی می تونید شیرینی رو خیلی آروم با قالب بلند کرده و روی سینی گذاشته و با نوک انگشت شیرینی رو به سطح سینی هدایت کنید یا اینکه از کاردک استفاده کنید .
* شیرینی ها رو با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید.
* فر بایستی از قبل گرم شده باشه. برای فر گاز 160 درجه سانتیگراد و برای فر مکروفر 200 درجه سانتیگراد
برای مرحله پخت :
* اگه از فر گاز استفاده می کنید : 15-10 دقیقه در دمای 160 درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر
* اگه از فر مکروفر استفاده می کنید : سینی رو روی سه پایه کوتاه قرار دهید . سپس 15-10 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد
برای اینکه بفهمیم شیرینی ها آماده هست یا نه . بایستی ته شیرینی ها یه کوچولو تغییر رنگ بده و طلایی تر بشه .شیرینی ها نباید زیاد رنگشون عوض بشه .پس اگه لازم بود زمان رو کم و زیاد کنید .
* بعد از پخته شدن شیرینی ها اجازه بدین کاملا سرد بشه بعد به ظرف اصلی منتقل کنید . اگه همونطوری که گرم هست دست بزنید توی دستتون پودر می شه .
نکات مهم در تهیه شیرینی نخودچی:
1- برای تهیه این شیرینی خوشمزه، حتما باید از روغن جامد استفاده کنید و گرنه فرم نمی گیره - بعضی ها از روغن جامدها دومنظوره هستن و یه مقدارش حالت مایع داره . بهتره روغن جامدی که جامدتر هست رو انتخاب کنید)
به هیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید .
می تونید بجای 100 گرم روغن جامد از 150 گرم کره استفاده کنید .
فرقهایی که خواهند داشت :
- شیرینی نخودچی با کره : حالت پودری داره (خیلی چرب نیست) بخاطر همین باید از چرخ گوشت استفاده بشه . یک مقدار سف تر میشوند و مزه کره در آن قابل تشخیص است.
- شیرینی نخودچی با روغن جامد : خمیر نهایی چرب تر هست - منسجم تره - نیاز به استفاده از چرخ گوشت نیست - خیلی نرمتر هست
نتیجه نهایی : اگه روغن جامد ندارید می تونید با کره هم درست کنید ولی شیرینی نخودچی با روغن جامد خوشمزه تر و نرمتر هست .
2- برای خارج کردن شیرینی ها از سینی فر اجازه دهید تا شیرینی ها کاملا سرد شوند و بعد آنها را از سینی خارج کنید چون در غیر این صورت جای انگشتهایتان روی شیرینی باقی می ماند.
3- دیابتی ها می توانند از مقدار پودر قند کمتری استفاده کنند ولی باز هم فراموش نکنند که در مصرف آن احتیاط کنند.
* این مقدار مواد تقریبا 70 تا دونه شیرینی نخودچی به ما می ده .
گردآوری شده توسط گروه هفت گنج
منبع: هفت گنج