طرز تهیه کیک یزدی با آرد گندم با تمام ترفندها در خانه
به گزارش چاپار بلاگ، کیک یزدی با آرد گندم از کوچه پس کوچه های شهر شیرینی های خوشمزه مانند قطاب و شیرینی پنجره ای می آید که نباید از درست کردن آن غافل شد. این کیک خوشمزه را می توانید با ساده ترین مواد و به روش های مختلف برای مراسم ها و جشن های مختلف خود درست کنید. در این مطلب طرز تهیه کیک یزدی با آرد گندم را با تمام ترفندها خواهید خواند تا در خانه آن را به آسانی درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با آرد گندم
- آرد گندم دو پیمانه
- آرد بادام یک و یک دوم فنجان
- ماست یونانی یک فنجان
- تخم مرغ دو عدد
- شکر یک و یک دوم پیمانه
- روغن نباتی یک چهارم فنجان
- کره ذوب شده 100 گرم
- هل سه قاشق چای خوری
- پوست رنده شده لیمو به میزان لازم
- بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چای خوری
- گلاب یک قاشق چای خوری
- زعفران به میزان لازم
- عسل به میزان لازم
- پودر پسته به میزان لازم
طرز تهیه کیک یزدی با آرد گندم
1. فر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آرد گندم باید مواد لازم را آماده و در دمای محیط قرار دهید. آرد گندم و بیکینگ پودر را با یکدیگر دو تا سه بار الک نموده و کنار بگذارید. کپسول های کیک یزدی را به تعداد در ظرف مخصوص بچینید و آن ها را با کمی روغن چرب کنید. در ادامه زعفران گفته شده را به همراه آب داغ در یک کاسه خیس و کنار بگذارید. در نهایت فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن نموده تا گرم گردد. حال به سراغ دیگر مراحل تهیه کیک یزدی بروید.
2. مایه کیک یزدی را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آرد گندم باید در یک کاسه مناسب آرد الک شده، آرد بادام، شکر، هل و رنده پوست لیمو را با هم زن برای چند دقیقه مخلوط کنید. در ادامه باید در مرکز کاسه تان یک فرو رفتگی ایجاد کنید تا تخم مرغ های زده شده، کره آب شده، روغن، زعفران دم نموده، گلاب و ماست را اضافه کنید. مخلوط را با یاری لیسک به آرامی هم بزنید تا فقط با یکدیگر ترکیب شوند. استفاده از آرد بادام به بافت کیک تان یاری خواهد نمود.
3. کیک را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آرد گندم باید مایه کیک را داخل مافین ها بریزید. باید حواس تان باشد که تنها سه چهارم مافین ها را پر کنید چراکه هنگام پخت بیرون خواهد زد. مافین ها را برای 20-25 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده بگذارید تا پخته شوند. در نهایت آن ها را از فر بیرون آورده و برای خنک شدن روی توری بگذارید.
4. کیک یزدی ها را تزئین و سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آرد گندم می توانید روی مافین ها کمی کره آب شده و عسل بمالید سپس به میزان کافی روی آن پودر پسته یا خلال بادام بپاشید. حال آن ها را در ظرف مورد نظر چیده و به همراه شربت زعفران خنک یا توت فرنگی سرو کنید.
نکات تکمیلی پخت کیک یزدی با آرد گندم
دستور تهیه کیک یزدی همچون طرز تهیه کیک اسفنجی است که باید نکاتی را در رابطه با تهیه آن بدانید تا به راحتی آن را با تمام ترفندهایش به آسانی در خانه بتوانید درست کنید.
آرد کیک یزدی
کیک یزدی از سنتی ترین شیرینی های شهر یزد محسوب می گردد که بیشتر شهرها آن را با روش ها و ترفندهای متفاوتی آن را درست می نمایند. از مهم ترین مواد اولیه برای تهیه این مافین های خوشمزه، آرد است. شما دست تان برای انتخاب آرد باز است چراکه هم از آرد گندم می توانید بهره ببرید و هم از آرد چند منظوره و شیرینی پزی. با توجه به کالری کیک یزدی و ارزش غذایی آن بهتر است که آرد مصرفی تان پروتئین و گلوتن کمتری داشته باشد تا کیک تان بافت نرم تری پیدا کند.
پف نکردن کیک یزدی
دلایل زیادی برای پف نکردن کیک یزدی هنگام پخت وجود دارد که به مهم ترین آن ها در ادامه اشاره خواهیم کرد:
- 1. میزان موادی که در تهیه کاپ کیک ها استفاده نموده اید نسبتشان را کامل رعایت ننموده اید.
- 2. زمان گفته شده برای هم زدن مواد را در نظر نگرفته و آن را کمتر یا بیشتر هم زده اید.
- 3. مواد را به ترتیب آن چه که در بالا گفته شده است، اضافه ننموده اید.
- 4. قالب ها زیادی چرب شده اند و روغن به وسیله کیک ها جذب شده است.
- 5. قالب کیک ها خیلی بزرگ تر از محتوای داخلش است.
- 6. تخم مرغ ها به دمای محیط نرسیده اند.
جایگزین ماست در تهیه کاپ کیک های یزدی
کیک یزدی از آن دسته کیک ها محسوب می گردد که به راحتی مواد اولیه آن را در صورت در دسترس نبودن می توان با دیگری جایگزین کرد. در این دستور در صورت عدم دسترسی به ماست، شیر یا آب را به راحتی می توانید به کار ببرید.
راه های جلوگیری از سفت شدن کیک یزدی
تخم مرغ ها را با توجه به تعداد گفته شده در دستور بهره ببرید. از سویی دیگر استفاده بیش از حد از شیرین نماینده ها مانند شکر، بافت کیک یزدی را سفت می نماید. کیک ها نباید خیلی در فر یا توستر بمانند. با طولانی تر شدن زمان پخت، رطوبت خود را از دست می دهند و بافت شان خشک می گردد.
گنبدی شدن کیک یزدی
اگر دمای فر پایین باشد کیک هایتان سرریز شده و حالت گنبدی به خود نمی گیرد. از سویی برای گنبدی شدن کیک یزدی باید شکر، تخم مرغ و وانیل را به مدت پنج دقیقه خوب هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. طرز تهیه کیک یزدی در توستر را بخوانید تا برای میهمانی هایتان آن را درست کنید.
ظاهر زیبای کیک یزدی
هنگام پخت کیک در فر، مواد پف نموده و از قالب بیرون می زند که ظاهر زیبایی به خود نمی گیرد پس بهتر است با یاری قیف یا ملاقه تنها سه چهارم قالب را پر کنید. در ادامه با چاقویی چرب شده یک علامت + روی کیک بزنید. سپس کمی کنجد روی آن ها بپاشید و در نهایت درون فر بگذارید. یادتان باشد هر بار قبل از انداختن به علاوه چاقو را چرب کنید. با ساده ترین مواد تهیه کاپ های شکلاتی خیس را در برنامه خود قرار دهید.
منبع: کتاب کاله