طرز تهیه آسان مربای انجیر؛ یک مربای لذیذ و مقوی

به گزارش چاپار بلاگ، با این طرز تهیه مربای انجیر فوق العاده آسان که فقط با تعدادی از محصولات در دسترس درست شده است، طعم تابستان را بچشید! این مربا آنقدر خوب است که می خواهید تقریبا همه چیز را با آن امتحان کنید. مربای انجیر به راحتی تهیه می گردد؛ کافی است میوه را خرد نموده و با آب لیمو، شکر، آب و عرقیجات معطر بپزید. این مربا که در عرض یک ساعت آماده می گردد، با نسخه های فروشگاهی رقابت می نماید و با نان، پنیر، ساندویچ ها یا به عنوان هدیه ای برای عزیزانتان مناسب است.

طرز تهیه آسان مربای انجیر؛ یک مربای لذیذ و مقوی

راجع به مربای انجیر بیشتر بدانید

اگر هرگز مربای انجیر را امتحان ننموده اید، باید بدانید این مربا خیلی شیرین نیست و با دسرها، بسیار خوب هماهنگ می گردد. برای هر سینی مزه ای که درست می کنید، مربای انجیر را به عنوان یکی از اجزای اصلی قرار دهید تا کاملا با همه چیز جفت گردد.

انجیر میوه ای نرم و شیرین با پوست نازک است و دانه های ریز زیادی در داخلش دارد. بیش از 850 نوع درخت انجیر وجود دارد که در آب و هوای گرم رشد می نمایند. میوه را می توان در زمان رسیدن یا خشک شدن مصرف کرد.

انجیر یک میوه نیست، در واقع یک گل وارونه است. درختان انجیر مانند سایر درختان میوه گل نمی دهند. گل های آن ها در داخل غلاف گلابی شکل شکوفا می گردد که بعدا به میوه ای تبدیل می گردد و ما آن را به عنوان انجیر می شناسیم که بسیار لذیذ و مقوی است.

یک نکته جالب در خصوص انجیر آن است که خیلی سریع خراب می شوند، بنابراین باید همه آن ها را ظرف چند روز بخورید یا تبدیل به شیشه مربا کنید.

بعلاوه بخوانید: 9 مورد از خواص انجیر (و طرز تهیه 3 خوردنی خوشمزه با آن)

مواد اولیه

موادمقدار
انجیر تازه1 کیلوگرم
شکر700 گرم
آب1 پیمانه
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
گلاب یا وانیل یا زعفراناختیاری / به مقدار لازم

طرز تهیه مربای انجیر لذیذ و آسان

  1. آماده کردن انجیر و لایه لایه کردن با شکر: برای تهیه مربا، ابتدا انجیرهای تازه را شسته و دم آن ها را کوتاه کنید. سپس انجیرها را خشک نموده و در یک ظرف مناسب به صورت لایه لایه با شکر بچینید. برای آن که ترکیب حاصل شده با شکر حل گردد باید آن را 4 تا 5 ساعت در دمای محیط قرار دهید. در بین لایه ها می توانید از مغز گردو، پسته یا بادام بهره ببرید.
  2. پخت مربا: پس از گذشت زمان استراحت، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد از جوش آمدن، کف روی آن را بگیرید. طی یک ربع که از زمان جوشیدن گذشت، آبلیمو و گلاب یا وانیل را اضافه نموده و هم بزنید. سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا مربا به غلظت دلخواه برسد. پس از رسیدن به غلظت مناسب، حرارت را خاموش نموده و بگذارید مربا خنک گردد.

نکات تکمیلی

  • طرز تهیه مربای انجیر با پیمانه ساده است و استفاده از پیمانه، مقدار گیری مواد را آسان تر می نماید.
  • جوهر لیمو را برای شفاف شدن رنگ مربا بهره ببرید.
  • برای طعم قوی تر، چوب دارچین، هل، گلاب، وانیل یا زعفران اضافه کنید.
  • برای هر کیلوگرم انجیر، 3/5 پیمانه شکر بریزید.
  • انجیرهای رسیده و شیرین به آب کمتری احتیاج دارند.

پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه 6 مربای خانگی مقوی و آسان

روش نگهداری از مربای انجیر

  • پس از خنک شدن مواد را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
  • مربای انجیر شما اگر با استفاده از روش کنسرو کردن در حمام آب گرم تهیه شده باشد تا دو سال ماندگار خواهد بود
  • مربای فریزر تا 6 ماه در ظرف دربسته قابل نگهداری است.
  • پس از باز شدن، مربای خانگی شما تا دو ماه در یخچال قابل استفاده خواهد بود.

طرز سرو مربای انجیر

حال که با طرز تهیه مربای انجیر آشنا شدید، باید سرو آن را هم بدانید. این مربا یک همراه عالی با انواع پنیر است. مربای انجیر برای پخش کردن روی کراستینی با پنیر و آجیل خرد شده عالی است. بعلاوه می توانید آن را حرارت دهید تا شربتی گردد و به عنوان لعاب خوش طعم برای مرغ بهره ببرید. این مربا بسیار همه کاره است و واقعا هیچ محدودیتی برای استفاده از آن وجود ندارد.

اگر مهارت های کنسرو کردن دارید، بد نیست مقداری را برای دوره همی ها در تعطیلات خود ذخیره کنید. مربای انجیر روی بیسکویت یا نان کمی برشته شده را پیشنهاد می دهیم.

بعلاوه بخوانید: طرز تهیه مربای به خوش رنگ و خوش طعم خانگی

ارزش غذایی انجیر

انجیر تازه سرشار از مواد مغذی است و کالری نسبتا کمی دارد، که آن را به یک افزودنی مناسب برای یک رژیم غذایی سالم تبدیل می نماید.

یک انجیر تازه کوچک (40 گرم) حاوی:

  • کالری: 30
  • پروتئین: 0 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 8 گرم
  • فیبر: 1 گرم
  • مس: 3٪ از ارزش غذایی روزانه
  • منیزیم: 2٪ از ارزش غذایی روزانه
  • پتاسیم: 2٪ از ارزش غذایی روزانه
  • ریبوفلاوین: 2٪ از ارزش غذایی روزانه
  • تیامین: مقدار 2٪ از ارزش غذایی روزانه
  • ویتامین B6: مقدار 3٪ از ارزش غذایی روزانه
  • ویتامین K: مقدار 2٪ از ارزش غذایی روزانه

انجیر تازه حاوی مقداری کالری از قند طبیعی است، اما خوردن چند انجیر یک میان وعده معقول و کم کالری یا افزودنی به یک وعده غذایی محسوب می گردد.

از سوی دیگر، انجیر خشک فاقد آب موجود در انجیر تازه است که باعث می گردد مقدار آن ها کوچکتر گردد، در حالی که مقدار قند و کالری یکسانی دارند. مقدار کوچکتر انجیر خشک به این معنی است که احتمال مصرف بیشتر و در نتیجه جذب قند و کالری بیشتر نسبت به انجیر تازه وجود دارد.

هر چند انجیر حاوی مقادیر کمی از طیف گسترده ای از مواد مغذی است؛ اما سرشار از مس و ویتامین B6 است. مس یک ماده معدنی حیاتی بوده که در چندین فرآیند بدن، از جمله متابولیسم و فراوری انرژی، و بعلاوه تشکیل سلول های خونی، بافت های همبند و انتقال دهنده های عصبی نقش دارد.

ویتامین B6 به عنوان یک ویتامین کلیدی، برای یاری به بدن در تجزیه پروتئین های غذایی و ایجاد پروتئین های تازه لازم است. بعلاوه نقش مهمی در سلامت مغز دارد.

انجیر تازه کالری کمی دارد و حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است، اما انجیر خشک قند و کالری بالایی دارد.

جمع بندی

در این مقاله طرز تهیه مربای انجیر را آموزش دادیم. مربا انجیر یکی از گزینه های لذیذ و محبوب در دنیای مرباهاست که طعم منحصربه فرد و خوشایندی دارد. این مربا با ترکیب شیرینی طبیعی انجیر و عطر دلپذیر آن، به عنوان یک انتخاب عالی برای صبحانه یا دسر شناخته می گردد. طعم ملس و کمی زبری انجیر در کنار شکر و لیمو، تعادل مناسبی از شیرینی و اسیدیته ایجاد می نماید که در مجموع، تجربه ای لذت بخش و خوشمزه را به همراه دارد.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 13 مرداد 1403 بروزرسانی: 13 مرداد 1403 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 36734

به "طرز تهیه آسان مربای انجیر؛ یک مربای لذیذ و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آسان مربای انجیر؛ یک مربای لذیذ و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید