رژیم غذایی کم فیبر چه فوایدی دارد؟

به گزارش چاپار بلاگ، باید توجه داشت که نکته کلیدی اطمینان از مصرف روزانه 25 گرم فیبر است تا درون بدن تا آنجا که به سلامت روده و گوارش مربوط می گردد به خوبی عمل کند. جذب فیبر نه تنها از یبوست جلوگیری می نماید بلکه کلید جذب بعضی مواد مغذی نیز هست.

رژیم غذایی کم فیبر چه فوایدی دارد؟

گلنوش محبعلی| در بعضی شرایط، داشتن یک رژیم غذایی کم فیبر ضروری است. ما اینجا در خصوص یک ماده مهم برای حفظ سلامت روده صحبت می کنیم. با این حال در زمان های خاص، خوردن فیبر زیاد توصیه نمی گردد. ممکن است لازم باشد مصرف فیبر خود را محدود کنید.

باید توجه داشت که نکته کلیدی اطمینان از مصرف روزانه 25 گرم فیبر است تا درون بدن تا آنجا که به سلامت روده و گوارش مربوط می گردد به خوبی عمل کند. جذب فیبر نه تنها از یبوست جلوگیری می نماید بلکه کلید جذب بعضی مواد مغذی نیز هست.

پس چه زمانی باید مصرف فیبر را کاهش داد؟

در صورت وجود عدم تعادل در میکروارگانیسم بدن رژیم غذایی کم فیبر را اتخاذ کنید. اولین زمانی که در آن مصرف فیبر باید کاهش بیابد عدم تعادل میکروارگانیسم ها در روده است. این بیماری معمولاً شامل رشد بیش از حد میکروارگانیسم هایی است که بیماری زا هستند و منجر به مسائل گوارشی می شوند.

از این گذشته، فیبر بستر اصلی انرژی برای باکتری هایی است که در روده زندگی می نمایند، اما رشد آن ها انتخابی نیست. اگر موارد مضر برای انسان به وفور وجود داشته باشد وجود این ماده در رژیم غذایی شما نتیجه معکوس خواهد داشت.

باید توجه داشت که انواع مختلفی از عدم تعادل میکروارگانیسم وجود دارد. بعضی از آن ها به دلیل از دست دادن تراکم خود ایجاد می شوند. در این زمینه، لازم نیست مصرف فیبر خود را محدود کنید.

تقریباً در تمام شرایط از این نوع توصیه می گردد که فیبر ها با پروبیوتیک ها مکمل شوند، زیرا این محصولات اثرات بسیار مثبتی بر عملکرد دستگاه گوارش دارند و تعادل میکروارگانیسم ها را بازیابی می نمایند.

قبل از استفاده از این استراتژی غذایی همواره توصیه می گردد با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. ممکن است برای شناخت دقیق دلیل مشکل و پیدا کردن یک راه چاره موثر کشت مدفوع لازم باشد.

به یاد داشته باشید که بسیاری از بیماری های روده ای با علائم مشابه نیز وجود دارند بنابراین تشخیص دقیق آن بسیار مهم است.

در بیشتر موارد که عدم تعادل میکروارگانیسم روده رخ می دهد محدود کردن مصرف فیبر ضروری است. در غیر این صورت می تواند شرایط را بدتر کند.

محدود کردن فیبر در موارد بیماری التهابی روده

هنگامی که شرایط التهابی روده وجود دارد مصرف فیبر شما نیز باید در حد میانه باشد. این نوع بیماری معمولا دارای یک جزء خود ایمنی است و بسیاری از جنبه های فیزیولوژی آن هنوز ناشناخته است.

آنچه شناخته شده این است که سرکوب در عناصری مانند گلوتن و فیبر می تواند درمان این بیماری را بهبود بخشد، زیرا به کنترل علائم آن یاری می نماید.

این خیلی به تحمل فردی بستگی دارد. برای بعضی از افراد مبتلا به چنین بیماری هایی، فیبر باعث نفخ، درد شکم و گاز زیاد می گردد.

این بستگی زیادی به نوع بیماری خاص و ویژگی های ژنتیکی هر فرد و بعلاوه درمان دارویی دارد.

تاکید بر این نکته کلیدی مهم است که سرکوب مداوم فیبر پیامد های منفی در میان مدت بر سلامتی فرد دارد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، این ماده بستر اصلی انرژی برای باکتری های سالمی است که در روده زندگی می نمایند.

بنابراین، اگر آن ها نتوانند فراوری مثل نمایند، این امکان وجود دارد که در فرآیند های گوارشی شرایط منفی داشته باشند.

ما نباید موقعیت های انسداد روده را نیز نادیده بگیریم.

در این مورد، ما معمولاً با یک مشکل مکانیکی روبرو هستیم که اجازه عبور صحیح مدفوع از دستگاه گوارش را نمی دهد.

گاهی اوقات، احتیاج به جراحی دارد، اما همواره ضروری است رژیم غذایی خود را بهینه کنید. بهتر است از مصرف مکرر و کم حجم غذا با فیبر کم اطمینان حاصل کنید.

مهم است به یاد داشته باشید که فیبر یک ماده غیر قابل هضم است که حجم بولوس را تا حد زیادی افزایش می دهد.

این یک نکته مثبت است، زیرا به تحریک گیرنده های مکانیکی روده می پردازد و حرکات پریستالتیک (پمپ فشار مثبت) را برای جلوگیری از یبوست تقویت می نماید.

با این حال، این پزشک یا متخصص تغذیه شما است که باید مشخص کند چه میزان فیبر باید مصرف گردد.

به طور کلی، توصیه می گردد برای جلو گیری از مسائل بزرگتر الگوی غذایی خود را تنظیم کنید. در واقع کمبود فیبر در بسیاری از رژیم های غذایی نگران نماینده تر از وجود آن در بعضی موارد پاتولوژیک است.

اینکه مصرف فیبر خود را محدود کنید یا نه به موارد زیادی بستگی دارد

به همین خاطر بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

چه غذا هایی فیبر دارند؟

ما باید بدانیم که کدام غذا ها بیشترین میزان فیبر را در داخل خود دارند.

اغلب، آن ها منشا گیاهی دارند

مانند گزینه های زیر:

غلات کامل

میوه ها

سبزیجات

حبوبات

آجیل

البته در همه این محصولات نسبت فیبر محلول به فیبر نامحلول یکسان نیست. با این حال بعضی از سبزیجات و غذا هایی مانند حبوبات نوعی فیبر در داخل خود دارند که ظرفیت زیادی برای تخمیر در روده دارند.

آن ها معمولاً باعث ایجاد گاز می شوند این یکی از دلایلی است که افراد مستعد ابتلا به این علامت ها تا زمانی که باعث ایجاد درد وناراحتی می گردد باید مراقب مصرف فیبر خود باشند.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرادید
انتشار: 1 شهریور 1401 بروزرسانی: 1 شهریور 1401 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 28518

به "رژیم غذایی کم فیبر چه فوایدی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رژیم غذایی کم فیبر چه فوایدی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید