دانشگاهها تحقیقات را به سمت فراوری محصول ببرند
به گزارش چاپار بلاگ، به گزارش خبرنگاران، سعید نمکی وزیر بهداشت امروز در مراسم رونمایی از هفت پروژه فناورانه حوزه سلامت که به صورت آنلاین برگزار گردید، گفت: تاثیرگذارترین مولفه و فاکتور، موضوع پژوهش و تحقیقات است که بسیاری از کشورها آن را در پیش گرفته اند.
وی با بیان اینکه اگر کشوری بخواهد در راستای توسعه گام بردارد باید به پژوهش روی بیاورد، اضافه کرد: متاسفانه در بعضی از کشورها از جمله کشور خودمان تصور بر این است که اندیشه پژوهشگری باید از دانشگاه ها شروع گردد اما نظر من این است که نهادینه سازی پژوهش از کودکی شروع می گردد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تقویت این فرهنگ که بچه ها باید کاوشگرانه و جستجوگرانه حرف بزنند و سوال بپرسند، مبنای تغییر رویکرد ما در پژوهشگری و جستجوگری است، گفت: ما باید روح جستجوگرانه و مطالبه گری را از دوران مدرسه شروع کنیم.
وی گفت: این اولین تقاضای ما از همه مسئولان و سیاستگذاران نظام کشور است که مدرسه را تبدیل به اولین پایگاه جستجوگری و کاوشگری و تقویت روحیه جستجوگری در بچه ها قرار دهند.
نمکی خاطر نشان کرد: کشورهایی مانند چین و جنوب شرقی آسیا درست در روزهای بسیار سخت مالی، بیشترین انرژی خود را صرف تحقیقات و گسترش بخش های تحقیق و توسعه مراکز تحقیقاتی کردند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه کشورهای غربی به دلیل مضایقی که به دلیل کرونا متحمل شدند کمتر وقت خود را در امر پژوهش صرف کردند، گفت: کشورهای چین و آسیای جنوب شرقی در پیک بدترین روزهای مالی بیشترین وزن فعالیت آنها به امر تحقیقات اختصاص یافت
وی ادامه داد: ما اولین گامی که باید در سیاست های کلان کشور برداریم، دادن وزن مناسب به امر تحقیقات و بودجه ریزی ملی است از این رو انتظار می رود که دانشگاه های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی، تحقیقات را به سمت فراوری محصول ببرند تا راه چارهی برای حل مسائل کشور باشد.
وی اضافه کرد: اکنون مقاله تنها نمی تواند مشکل گشای کشور در حال توسعه باشد. از این رو لازم است که همه مقاله ها محصول جانبی در راستای رسیدن به محصولات اساسی تر باشند و بتوانند به عنوان حلقه ای برای پویش حلقه های آینده در راستای فراوری ملی و خودکفایی به کار گرفته شوند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: تقاضا می کنم با منابع محدود ملی، تحقیقات را به سمت یک راه چاره و حل یک مشکل کشور در دانشگاه های علوم پزشکی به کار بگیرید.
نمکی با بیان اینکه در دانشگاه های علوم پزشکی، پژوهش علاوه بر توسعه ملی، می تواند نقش بی بدیلی در توسعه نظام سلامت کشور داشته باشد، توضیح داد: یکی از ابزارهای توسعه کشورها، توسعه زیرساخت های بهداشت و نظام سلامت است از این رو ما در دانشگاه های علوم پزشکی نقش حساس تری برای مراکز تحقیقات برای توسعه ملی قائل هستیم؛ زیرا تحقیقات به توسعه زیر ساخت نظام سلامت یاری می نماید و نظام سلامت در توسعه ملی بسیار موثر است.
وی اضافه کرد: اگر تحقیقات مورد توجه قرار بگیرد، می تواند منجر به کاهش مرگ و میر، ناتوانی، آسیب های اجتماعی، از کارافتادگی در کشور گردد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تحقیقات می تواند باعث ارتقاء ملی و افزایش درآمد ناخالص ملی گردد، تأکید کرد: در راستای اجرای تحقیقات باید به موضوعات مسئله محور و ارائه راه چارههای جدید برای حل مسائل توجه گردد و در این راستا لازم است از رفتارهای جزیره ای بپرهیزیم و کار یکدیگر را تکمیل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه همچنین لازم است که به صورت یک شبکه مسائل را رفع نماییم، گفت: تا به امروز رویکرد شرکت های دانش بنیان یک رویکرد تأثیرگذار بوده است زیرا در این دولت فعالیت بیش از 5 هزار شرکت دانش بنیان را می بینیم که از این تعداد 500 شرکت در دانشگاه های علوم پزشکی فعالیت می نمایند.
نمکی گفت: ما به عنوان متولی تخصیص منابع، بودجه شرکت های دانش بنیان را به شکل قابل توجهی افزایش دادیم زیرا راه برون رفت کشور از بحران ها، دست دراز کردن به سوی آمریکا نیست بلکه یاری دریافت از شرکت های دانش بنیان است.
وی ادامه داد: متکی بودن به دانش داخل و باور داشتن به آنها عظیمترین نقطه قوت ما در کشور محسوب می گردد و این تنها راهی است که می تواند ما را از شرایط سخت بیرون بیاورد.
وزیر بهداشت گفت: اگر دست و پا به سوی آمریکا دراز کنیم هیچ گونه سرافرازی در کشور نخواهیم داشت.
نمکی اظهار داشت: در ابتدای شیوع اپیدمی کرونا، ذهن و روح من درگیر این طوفان بود اما در عرض کمتر از 50 روز، فراوری ماسک، تست های pcr با تکیه بر پردازش داخلی و شوینده ها، ضدعفونی نماینده ها توسط شرکت های دانش بنیان به فراوری رسید و این یک افتخاری عظیم بود.
وی اضافه کرد: ما روزهای بسیار سختی داشتیم اما امیدواریم با تکیه بر دانش داخلی و پژوهش های کارآمد، روزهای موثرتری را رقم بزنیم.
منبع: خبرگزاری مهر