طرز تهیه کمپوت گوجه سبز به 2 روش
به گزارش چاپار بلاگ، کمپوت گوجه سبز نوعی دسر یا میان وعده خوشمزه با طعم ترش و شیرین است که به 2 روش درست می گردد. روش تهیه این کمپوت، در مدت زمان طبخ، رنگ و شکل ظاهری آن تاثیر به سزایی دارد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - شما هم احتمالا کمپوت گوجه سبز را چشیده اید. این کمپوت بسیار خوش طعم را می توان بر روی اجاق گاز و یا در مایکروفر درست کرد که البته روش طبخ در مدت زمان پخت، شکل ظاهری و رنگ کمپوت موثر است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه کمپوت گوجه سبز را با اجاق گاز و فر آموزش دهیم.
1. طرز تهیه کمپوت گوجه سبز بر روی اجاق گاز
مواد لازم | |
گوجه سبز سالم و رسیده | 1 کیلوگرم |
شکر | 250 گرم |
آب | 6 لیوان |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
آب یخ | 2 لیوان |
دستور تهیه
- دم گوجه سبز ها را گرفته و آن ها را با آب سرد بشویید تا کاملا تمیز شوند، سپس با استفاده از یک خلال دندان در قسمت هایی از سطح گوجه سبزها، سوراخ هایی ایجاد کنید.
- حدود 6 لیوان آب را در یک قابلمه لعابی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در آب جوش حل گردد.
- حرارت را خاموش نموده و کمی صبر کنید تا شربت از داغی بیفتد و دمای آن حدود 90 درجه سانتیگراد گردد، سپس گوجه سبز ها را به قابلمه اضافه نموده و حرارت را زیاد کنید.
- صبر کنید تا آب موجود در قابلمه، مجددا به جوش آید و کف کند.
- پس از جوشیدن شربت موجود در قابلمه، کف روی آن را برداشته و حرارت را کم کنید.
- درب قابلمه را باز نگه داشته و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا گوجه ها روی حرارت ملایم بپزند.
- پس از 10 دقیقه، حرارت را خاموش نموده و آبلیمو را به کمپوت اضافه کنید. کمپوت را هم زده و چند دقیقه صبر کنید تا کمپوت از داغی بیفتد.
- پس از اینکه کمپوت کمی سرد شد، مجددا حرارت را روشن نموده و روی درجه بالا تنظیم کنید تا شربت بجوشد.
- همین که شربت موجود در قابلمه به جوش آمد، آب یخ را به آن اضافه نموده و پس از 5 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
- صبر کنید تا کمپوت گوجه سبز کاملا خنک گردد، سپس آن را در بطری شیشه ای دردار کاملا خشک و تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت آناناس در خانه
2. طرز تهیه کمپوت گوجه سبز در مایکروفر
مواد لازم | |
گوجه سبز | 500 گرم |
شکر | 100 گرم |
آب | 2 پیمانه |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه
- شکر را در ظرف مخصوص مایکروفر ریخته و آب را به آن اضافه کنید، سپس مخلوط آب و شکر را هم بزنید تا شکر در آب حل گردد.
- وانیل را به مخلوط آب و شکر اضافه نموده و هم بزنید، سپس گوجه سبز ها را اضافه کنید.
- ظرف حاوی مواد را در مایکروفر قرار داده و آن را روی 7 دقیقه با قدرت 100 درصد تنظیم کنید.
- پس از 7 دقیقه، ظرف را از مایکروفر خارج نموده، کمپوت را هم بزنید و مجددا آن را در مایکروفر قرار دهید.
- این بار مایکروفر را روی 5 دقیقه با قدرت 70 درصد تنظیم کنید.
- پس از 5 دقیقه کمپوت گوجه سبز آماده است. می توانید ان را در ظرف سرو ریخته و به صورت داغ سرو کنید یا در یخچال قرار دهید تا خنک گردد و سپس مورد استفاده قرار دهید.
چند نکته مهم و اصولی در خصوص کمپوت گوجه سبز
- مراقب باشید گوجه سبز ها بیشتر از زمان ذکر شده در شربت نجوشند، چون در غیر اینصورت له شده و هسته آن ها جدا می گردد.
- سوراخ کردن گوجه سبز ها با خلال دندان برای این است که زمان پخت، کمتر شده و گوجه سبز ها له نشوند.
- کمپوت گوجه سبز با مقدار مواد ذکر شده، دارای طعم ملس است. در صورت تمایل به شیرین تر شدن کمپوت می توانید مقدار شکر را کمی افزایش دهید.
- هرگز گوجه سبز ها را به شربت در حال جوش اضافه نکنید. افزودن گوجه سبز به شربت در حال جوش باعث افزایش زمان پخت کمپوت می گردد و در نتیجه لایه رویی گوجه سبز ها له شده و مغز آن ها نپخته باقی می ماند. همین عامل باعث کپک زدن کمپوت خواهد شد.
- کمپوت گوجه سبز خیلی زود له شده و ظاهر و رنگ ناخوشایندی پیدا می نماید. افزودن آب یخ به کمپوت گوجه سبز در واقع برای جلوگیری از این مساله بوده و باعث افزایش زمان ماندگاری و حفظ رنگ و ظاهر کمپوت خواهد شد.
- افزودن آبلیمو به کمپوت گوجه سبز مانع از کپک زدن آن می گردد.
- کمپوت گوجه سبز را می توانید به مدت 3 الی 4 ماه در یخچال نگهداری کنید البته به شرط اینکه کمپوت کاملا سرد شده، سپس در شیشه ریخته گردد و شیشه مورد نظر برای نگهداری کمپوت کاملا تمیز و خشک باشد.
- کمپوت گوجه سبز را می توانید به عنوان یک دسر و میان وعده خوشمزه مورد استفاده قرار دهید یا از آن برای تزیین انواع کیک، بستنی و ژله بهره ببرید.
- برای تهیه کمپوت گوجه سبز از میوه رسیده، سالم و بدون لک بهره ببرید.
- تهیه کمپوت گوجه سبز در ماکروفر در حفظ رنگ و بافت گوجه سبز تاثیر داشته و باعث بهتر شدن شکل ظاهری کمپوت می گردد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گوجه سبز خوشمزه
کمپوت کلمه ای فرانسوی و به معنای مخلوط است که در زبان فارسی به آن خوشاب نیز گفته می گردد. این خوراک از ترکیب میوه پخته یا خرد شده در شربت حاوی شکر و ادویه حاصل می گردد. ریشه کمپوت را باید در قرن هفدهم و در فرانسه جستجو کرد. علاوه بر این، کمپوت به دلیل دارا بودن مقادیر بالای قند، حاوی کالری بالایی بوده و اغلب برای بیمارانی که دوره نقاهت را پشت سر می گذارند مصرف می گردد.
شما چه ترفند دیگری را برای تهیه کمپوت گوجه سبز می شناسید؟ نظرات و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.
منبع: setare.com