طرز تهیه ماهی کیلکا ؛ ماهی های کوچولو و مقوی

به گزارش چاپار بلاگ، کیلکا گونه ای ماهی با میزان کوچک است که در آب های دریای خزر یافت می گردد. این ماهی در حدود 12 سانتی متر طول و کمتر از 10 گرم وزن دارد. تهیه ماهی کیلکا با دو روش ماهی سوخاری و خوراک ماهی انجام می گردد. برای طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری ابتدا ماهی را تمیز نموده و سپس با پیاز، آبلیمو و ادویه طعم دار کنید. در نهایت ماهی را به سیخ کشیده و پس از غلتاندن در تخم مرغ و آرد سوخاری، در روغن داغ سرخ کنید. در روش تهیه خوراک ماهی نیز پیاز و ادویه ها، آبلیمو و رب گوجه فرنگی را تفت دهید. مقداری آب بیافزایید و زمانی که سس غلیظ شد، ماهی کیلکا سرخ شده را اضافه کنید.

طرز تهیه ماهی کیلکا ؛ ماهی های کوچولو و مقوی

در ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران به معرفی طرز تهیه ماهی کیلکا با این دو روش می پردازیم؛ پس تا سرانجام همراه ما باشید.

طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری

طرز تهیه ماهی سوخاری یکی از روش های مجذوب کننده برای تهیه انواع ماهی همانند ماهی کیلکا است. ماهی سوخاری طعمی همه پسند دارد و برای سرو ماهی کیلکا در دورهمی ها نیز انتخاب مناسبی خواهد بود. ضمناً طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری در زمان کوتاهی انجام می گردد.

طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت10 دقیقه
میزان سختیمیانه

مواد اولیه ماهی کیلکا سوخاری

برای درست کردن ماهی کیلکا سوخاری ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
ماهی کیلکا500 گرم
تخم مرغ1 عدد
آرد سوخاریبه میزان لازم
پیاز1 عدد
آبلیمو5 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و پودر سیربه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

دستور پخت ماهی کیلکا سوخاری

در ادامه طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا باید ماهی را تمیز کنید تا برای طبخ آماده گردد. برای این کار دم، باله و سر ماهی را جدا کنید. شکم ماهی را برش بزنید و پس از خارج کردن محتویات درون شکم، استخوان ماهی را به صورت یک تکه جدا کنید.
  • مرحله دوم: برای مرینیت ماهی پیاز را به صورت خلالی خرد نموده و به همراه آبلیمو، پودر سیر، نمک و فلفل داخل یک ظرف مناسب بریزید. ماهی کیلکا را نیز به مواد اضافه کنید و درب ظرف را با سلفون بپوشانید. در ادامه ماهی را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم دار گردد.
  • مرحله سوم: تخم مرغ را در یک ظرف بشکنید و هم بزنید تا یک دست گردد. در یک ظرف دیگر نیز پودر سوخاری بریزید.
  • مرحله چهارم: پس از خارج کردن ماهی از یخچال، آن ها را به سیخ چوبی بکشید و برای سرخ کردن ماهی آماده شوید. ماهی را داخل ظرف تخم مرغ بغلتانید و سپس تمام قسمت های آن را به آرد سوخاری آغشته کنید.
  • مرحله پنجم: داخل یک تابه روغن بریزید و ماهی ها را در روغن سرخ کنید. پس از آنکه یک طرف ماهی سرخ شد، سیخ ها را بگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ گردد. در نهایت ماهی کیلکا سوخاری را از تابه خارج نموده و در ظرف سرو بچینید.

غذای شما آماده است؛ نوش جان!

طرز تهیه خوراک ماهی کیلکا

علاوه بر تهیه ماهی کیلکا به صورت سوخاری، طرز تهیه خوراک ماهی کیلکا نیز روشی محبوب برای استفاده از این ماهی مقوی در رژیم غذایی است. ضمناً اگر در پی بهره مندی از منابع امگا 3 هستید، آشنایی با طرز تهیه ماهی زیبون هم انتخاب مناسبی خواهد بود.

طرز تهیه خوراک ماهی کیلکا

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت25 دقیقه
میزان سختیمیانه

مواد اولیه خوراک ماهی کیلکا

در روش طبخ خوراک ماهی کیلکا برای 4 نفر به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
ماهی کیلکا500 گرم
پیاز1 عدد
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آب جوش1 پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیربه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

دستور پخت خوراک ماهی کیلکا

برای درست کردن خوراک ماهی کیلکا مطابق مراحل زیر پیش بروید.

  • مرحله اول: مشابه طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری، ابتدا ماهی را تمیز کنید. سپس ماهی ها را تابه با روغن تفت دهید و زمانی که هر دو طرف ماهی به خوبی سرخ شد، آن را کنار بگذارید.
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی ریز خرد نموده و در یک تابه تمیز سرخ کنید. وقتی پیاز کمی سبک شد، میزانی زردچوبه اضافه نموده و به تفت دادن پیاز ادامه دهید.
  • مرحله سوم: زمانی که پیاز طلایی شد، رب گوجه فرنگی را داخل تابه ریخته و تفت دهید تا خامی رب از بین برود.
  • مرحله چهارم: آبلیمو را به همراه نمک، فلفل و پودر سیر به تابه اضافه کنید و هم بزنید. آب جوش را نیز داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا سس روی حرارت غلیظ گردد.
  • مرحله پنجم: ماهی کیلکا سرخ شده را به تابه انتقال دهید و به آرامی میزانی هم بزنید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا ماهی کیلکا طعم سس را به خود بگیرد و خوراک شما جا بیفتد. در نهایت خوراک ماهی کیلکا را پس از آماده شدن، داخل ظرف سرو بریزید.

فوت و فن های طرز پخت ماهی کیلکا

برای آنکه غذای خوشمزه ای داشته باشید و ماهی کیلکا را به صورت حرفه ای تهیه کنید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • استفاده از سیخ چوبی، سرخ کردن ماهی کیلکا را آسان تر می نماید، اما اگر سیخ چوبی در دسترس نبود، هر دو طرف ماهی را به طور معمولی در روغن سرخ کنید.
  • مشابه طرز تهیه ماهی زغالی می توانید میزانی زعفران دم نموده نیز به سس ماهی اضافه کنید تا عطر و رنگ بهتری بگیرد.
  • در هنگام تهیه خوراک ماهی کیلکا، نباید ماهی را پس از اضافه کردن به سس، زیاد هم بزنید، چراکه بافت ماهی متلاشی می گردد.
  • شما می توانید در روش طبخ ماهی کیلکا از ادویه های دیگری مانند پودر آویشن، گلپر و رزماری نیز بهره ببرید.

اصول نگهداری ماهی کیلکا و جلوگیری از خراب شدن ماهی کیلکا

ماهی کیلکا را به میزان مصرف خود در هر وعده تهیه کنید، چراکه ماهی تازه تهیه شده طعم مجذوب کننده تری دارد. با این وجود برای نگهداری ماهی کیلکا سرخ شده، آن را در ظرفی درب دار ریخته و در یخچال بگذارید. گفته می گردد که ماهی پخته تا 72 ساعت در یخچال سالم باقی می ماند، با این وجود پیش از مصرف، از خراب نبودن ماهی مطمئن شوید.

جایگزین ها در طرز تهیه ماهی کیلکا

در طرز تهیه ماهی کیلکا می توانید به جای پودر سیر، از سیر تازه هم بهره ببرید. در روش تهیه ماهی کیلکا سوخاری، ابتدا سیر را خرد نموده و به ترکیبات مزه دار کردن ماهی اضافه کنید. در نهایت ماهی را در مواد قرار داده و در یخچال بگذارید.

در طرز تهیه خوراک ماهی کیلکا هم سیر خرد شده به سس ماهی اضافه می گردد. در واقع زمانی که پیاز سبک شد، سیر را نیز اضافه نموده و با پیاز تفت دهید تا سرخ و طلایی گردد. استفاده از سیر تازه در روش تهیه بعضی از دیگر ماهی ها مانند طرز تهیه کپور کله با ماهی کپور نیز انتخاب مناسبی است.

خواص ماهی کیلکا

ماهی کیلکا 3 نوع مختلف دارد که به عنوان منبع پروتئین، امگا 3، امگا 9 و ویتامین های گروه B، K، D، A و E شناخته می شوند. مصرف ماهی کیلکا در رژیم غذایی، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد. بعلاوه این ماهی حاوی میزانی ید است که از ابتلا به کمبود ید و گواتر پیشگیری می نماید. ضمناً برخلاف بسیاری از ماهی ها، با خوردن ماهی کیلکا، احتمال مسمومیت جیوه وجود ندارد.

مصرف ماهی با سفارش آنلاین از خبرنگاران

وجود انواع ماهی در رژیم غذایی ما لازم است و احتیاج بدن به بسیاری از مواد مغذی را تامین می نماید. به همین منظور، در این مطلب از وبلاگ خبرنگاران به معرفی طرز تهیه ماهی کیلکا با دو روش مختلف پرداختیم و نکات تهیه این غذا را معرفی کردیم. حال، اگر هوس خوردن ماهی کیلکا یا دیگر انواع ماهی را نموده اید، اما زمان کافی یا حوصله تهیه آن را ندارید، از خبرنگاران یاری بگیرید. برای این کار کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران مراجعه نموده و غذای موردنظر خود را از قسمت سفارش انلاین غذا بخرید. پس از زمان کوتاهی، غذای شما ارسال شده و آن را درب منزل تحویل خواهید گرفت.

سوالات متداول

ادویه مورداحتیاج در طرز تهیه ماهی کیلکا چیست؟

برای درست کردن ماهی کیلکا از نمک، پودر سیر، فلفل و زردچوبه استفاده می گردد. البته شما می توانید مطابق سلیقه خود از زعفران دم نموده، گلپر، رزماری یا آویشن نیز بهره ببرید.

ماهی کیلکا را چگونه تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن ماهی کیلکا، ابتدا دم، باله و سر ماهی را جدا کنید. سپس شکم ماهی را برش زده و محتویات داخل شکم آن را خارج کنید. در نهایت نیز استخوان ماهی را از بافت آن جدا نموده و بیرون بکشید.

ماهی کیلکا تازه را می توان برای چه مدت نگهداری کرد؟

ماهی کیلکا تازه، حداکثر به مدت 48 ساعت در یخچال سالم می ماند. برای نگهداری ماهی در طولانی مدت باید آن را فریز کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 10 بهمن 1403 بروزرسانی: 10 بهمن 1403 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 37400

به "طرز تهیه ماهی کیلکا ؛ ماهی های کوچولو و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماهی کیلکا ؛ ماهی های کوچولو و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید