زمین دومی وجود ندارد

به گزارش چاپار بلاگ، بیش از 11 هزار دانشمند از 153 کشور در نامه ای هشدار دادند که بحران تغییرات اقلیمی بیش از چیزی است که تصور می شد و سرنوشت بشریت را به شدت تهدید می نماید.

زمین دومی وجود ندارد

به گزارش خبرنگاران و به نقل از انگجت، بیش از 11 هزار دانشمند از 153 کشور جهان زنگ هشدار تغییرات اقلیمی را به صدا درآوردند. آنها در مقاله ای که امروز در مجله BioScience منتشر شده، بیانیه ای را امضا نموده اند که در آن آمده است: به روشنی واضح است که سیاره زمین با یک وضعیت اضطراری آب و هوایی روبرو است. بحران اقلیمی شدیدتر از چیزی است که انتظار می رفت، در حال سرعت دریافت است و حادتر از پیش بینی ها شده است، به طوری که اکوسیستم های طبیعی و سرنوشت بشریت را تهدید می نماید.

این مقاله تلاشی برای برجسته کردن وضعیت خطرناک تغییرات اقلیمی زمین و ارائه شاخص های قابل فهم برای سنجش تأثیر بشر بر تغییرات آب و هوایی است. این نامه 6 حوزه سیاستگذاری را تشریح می نماید که باید برای مهار گرم شدن کره زمین مورد توجه قرار گیرند.

این مقاله تحت عنوان اخطار دانشمندان جهان در خصوص وضعیت اضطراری آب و هوا یک روز پس از اعلام رسمی دولت ترامپ مبنی بر خروج ایالات متحده از توافق اقلیمی پاریس؛ پیمانی که 188 کشور برای مبارزه با تغییرات آب و هوا امضا کردند، منتشر شد. در حالی که این نامه برآمده از تحقیق این دانشمندان اشتباه بودن تصمیم دولت ترامپ را نشان می دهد.

چندین شهر اروپایی وضعیت اضطراری اقلیمی را اعلام نموده اند. شورای شهر نیویورک و سانفرانسیسکو نیز همین کار را انجام داده اند و لوایحی را به تصویب رسانده اند که درمورد اضطرار گرم شدن کره زمین است. اما این نخستین بار است که گروه بزرگی از دانشمندان از سراسر جهان تغییرات اقلیمی را اضطراری اعلام می نمایند.

دانشمندان می گویند ما باید سریع تر عمل کنیم. در این مقاله آمده است: با وجود 40 سال مذاکره جهانی در خصوص وضعیت آب و هوا، با استثنائات اندک، ما امور تجارت را طبق معمول ادامه داده ایم و تا حد زیادی نتوانسته ایم این مشکل را برطرف کنیم.

این مطالعه مردم را ترغیب می نماید تا به غیر از دمای هوا در سطح جهانی به شاخص های دیگر مانند اقتصاد، نرخ رشد جمعیت، فراوری گوشت و از بین رفتن پوشش جنگلی به شدت وسعت فعالیت های انسانی در گرم شدن کره زمین نگاه نمایند.

در بخشی از این مقاله آمده است: بحران اقلیمی با مصرف گرایی بیش از حد سبک زندگی ثروتمندان ارتباط نزدیکی دارد. ثروتمندترین کشورها عمدتا مسئول انتشار گازهای گلخانه ای هستند و عموما بیشترین میزان انتشار سرانه را دارند.

این مقاله به طور خاص می گوید ما باید به سرعت، انتشار آلاینده های کم عمر آب و هوایی مانند متان را کاهش داده، اکوسیستم های زمین را محافظت و احیا کنیم، عمدتا غذاهای گیاهی بخوریم و مصرف جهانی محصولات حیوانی را کاهش دهیم.

در این مقاله آمده است که جهان باید توسعه نیروگاه های فراوری انرژی پاک و حفاظت از انرژی را به سرعت پیاده سازی کند و برای کنترل رشد جمعیت، خواهان ارائه خدمات برنامه ریزی خانواده در دسترس برای همه افراد و برطرف موانع برابری کامل جنسیتی است.

در حالی که این مقاله ضرورت واکنش به تغییرات شدیدی اقلیمی را بازگو می نماید اما باز هم این قانون گذاران، کسب و کارها و تصمیم گیرندگان کشوری هستند که باید طبق توصیه دانشمندان عمل نمایند تا تغییری رخ دهد. در عین حال همچنان مشاهده می کنیم که دمای بسیاری از نقاط جهان رکوردشکنی نموده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 6 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 1093

به "زمین دومی وجود ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زمین دومی وجود ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید