خواص سیر برای کاهش کلسترول خون ، روزانه چند عدد سیر بخوریم تا سکته نکنیم؟
به گزارش چاپار بلاگ، سیر یکی از گیاهانی که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ـ عرقی می گردد؛ در این مطلب به خواص سیر برای پیشگیری از بیماری های قلبی پرداخته ایم.
به گزارش خبرنگاران، بیماری های قلبی ـ عروقی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر دنیا هستند و تخمین زده می گردد که هر سال جان 17.9 میلیون نفر را می گیرند!
مهم ترین عوامل خطر رفتاری بیماری های قلبی شامل رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی، مصرف دخانیات و الکل و عوامل زمینه ساز بروز آن شامل افزایش فشار خون، افزایش گلوکز خون، افزایش چربی خون و اضافه وزن و چاقی است.
عوامل غذایی نقش کلیدی در ایجاد بیماری های مختلف انسان از جمله بیماری های قلبی عروقی دارند. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که رژیم های غذایی غنی از میوه ها، گیاهان و ادویه ها با خطر کم بیماری قلبی عروقی مرتبط است. یکی از گیاهانی که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می گردد؛ سیر است.
سیر با نام علمی allium sativum هزاران سال است که برای مصارف درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. سیر، گیاهی گلدار است که عصاره ریشه آن حاوی ماده ای به نام آلیسین است که فرآورده های حاصل از آن در درمان بیماری های قلبی - عروقی کاربرد دارند.
خواص سیر برای فشار خون
یکی از عواملی که باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی می گردد؛ فشار خون بالاست. کاهش فشار خون بر اثر مصرف سیر سال هاست که به اثبات دانشمندان دنیا رسیده است. بر اساس مطالعات، کاهش فشار خون ناشی از مصرف سیر به علت اثر شل کنندگی سیر بر ماهیچه های صاف دیواره رگ ها است بعلاوه سیر به طور مستقیم بر گشاد شدن عروق تأثیر دارد که این امر باعث کاهش فشار خون می گردد؛ بعلاوه تحقیقات ثابت نموده است که عصاره سیر بر فعالیت عامل گشاد کننده عروق (نیتریک اکساید) تأثیر دارد؛ گشادشدن عروق باعث کاهش فشار خون شده و درنتیجه مجموع این عوامل، فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
خواص سیر برای جلوگیری از لخته خون
یکی از مسائلی که باعث بروز بیماری های قلبی و سکته قلبی می گردد؛ لخته شدن خون است. تجمع پلاکت های خون باعث انسداد جریان خون می گردد و با افزایش ریسک بروز سکته قلبی همراه است. فعالیت ضدپلاکتی سیر باعث شده است مصرف آن نقش مؤثری در کاهش خطر لخته شدن خون داشته باشد؛ در یک مطالعه ثابت شده است که به علت وجود ترکیبات سولفوری، سیر خاصیت ضدپلاکتی زیادی دارد. ماده ای به نام اجوئن در سیر وجود دارد که می تواند باعث کاهش انعقاد و لخته خون می گردد و درنتیجه منجر به کاهش خطر حمله و سکته قلبی می گردد.
خواص سیر برای تصلب شرائین
هنگامی که رسوبات چربی به همراه سایر عناصر خونی در سرخرگ های بدن تجمع یابد؛ موجب تنگی آنها شده و عبور جریان خون سخت می گردد که به این حالت تصلب شریان یا آترواسکلروز گفته می گردد.
نتایج مطالعات نشان داد که ترکیبات موجود در سیر می تواند باعث کاهش رسوب کلسترول در دیواره رگ ها گردد که خود باعث کاهش تصلب شریان، فشار خون و خطر بروز بیماری های قلبی می گردد.
تأثیر سیر بر کاهش خطر سکته قلبی
در یک آنالیز به عمل آمده روی بیماران با سابقه سکته قلبی، تعیین شد مصرف سیر باعث کاهش واضح خطر سکته قلبی تا 35 درصد و کاهش مرگ و میر بیماران تا 45 درصد شده است.
تأثیر سیر بر یک عامل مهم در بروز بیماری های قلبی
ماده ای به نام هموسیستئین از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی است که سطوح بالای آن در بدن باعث افزایش ریسک بیماری های قلبی و تصلب شریان می گردد. کاهش سطح این ماده در خون افراد باعث کاهش بروز سکته ها و بیماری های قلبی می گردد.
طی مطالعات صورت گرفته روی حیوانات، تعیین شده که مصرف سیر می تواند غلظت هموسیستئین را تا 33 درصد کاهش دهد و باعث کاهش خطر بروز بیماری قلبی گردد.
خواص سیر برای کاهش کلسترول خون
آنالیز ها نشان داده است که مصرف سیر با مهار فعالیت بعضی آنزیم های تولیدکننده چربی، باعث کاهش چربی خون می گردد.
با وجود این مطالعات گسترده تری روی تأثیر مصرف همزمان سیر و لیموترش بر چربی خون بالا صورت گرفته است. سیر (Allium sativum) و لیمو ترش (Citrus limon) هر دو از گیاهانی هستند که در درمانهای سنتی مسائل قلبیعروقی کاربرد دارند؛ در یک مطالعه که در ایران صورت گرفته اثر ترکیب سیر و لیمو بر کاهش کلسترول خون مورد آنالیز نهاده شد. در این مطالعه،
تعیین شد که عصاره ترکیبی سیر و لیمو ترش در مبتلایان به هایپرکلسترولمی(کلسترول بالا) تاثیرات ضد التهابی و محافظتی بر عروق دارد و می تواند اندازه کلسترول خون را کاهش دهد. از آنجا که افزایش کلسترول خون یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی است بنابراین مصرف ترکیب سیر و لیموترش نیز می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی از این طریق یاری کند.
بعلاوه در مطالعه ای که روی 60 نفر در یکی از کلینیک های در کشورمان انجام شد؛ پژوهشگران به گروهی از بیماران دارای کلسترول خون بالا، رژیم غذایی کم چرب و به گروهی دیگر روزانه سه عدد داروی گیاهی تهیه شده از سیر (قرص سیر) را تجویز کردند؛ نتیجه مطالعه نشان داد که در گروه دریافت کننده سیر، کلسترول خون 15 درصد کاهش یافته است.
اندازه مجاز مصرف سیر روزانه چه قدر است؟
مصرف روزانه چهار گرم سیر خام معادل یک تا دو حبه سیر و یا دریافت یک عدد قرص سیر که حاوی 300 میلی گرم پودر خشک شده سیر است به اندازه دو تا سه بار در روز می تواند از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری نموده و حتی در درمان آن موثر باشد.
طرز تیه معجون سیر و لیمو
ترکیب لیمو و سیر یک ترکیب مفید برای پیشگیری از بیماری های قلبی به شمار می رود. برای تهیه معجون سیر و لیمو باید هسته پنج عدد لیموترش بزرگ یا 15 عدد لیموترش کوچک را خارج کنید سپس آنها را با 30 حبه سیر میانه پوست گرفته در مخلوط کن بریزید. پس از آن که همه محتویات در مخلوط کن، له شد، آنها را با یک لیتر آب روی شعله کم بگذارید تا جوش بیاید. با اولین جوش، شعله را خاموش نموده و آن را از صافی رد کنید. مخلوط صاف شده را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری و آن را روزانه به اندازه یک تا دو قاشق غذاخوری میل کنید.
منبع: همشهری آنلاین