بسته اینترنت رایگان به دانشجویان تعلق نمی گیرد

به گزارش چاپار بلاگ، معاون وزیر ارتباطات درباره ابهامات مربوط به اینترنت رایگان اساتید، برنامه ریزی برای رایگان شدن ترافیک سامانه های آموزش مجازی دانشگاهها ونیز اختصاص بسته اینترنت رایگان به دانشجویان شرح داد.

بسته اینترنت رایگان به دانشجویان تعلق نمی گیرد

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.

ستار هاشمی در خصوص ارائه بسته 120 گیگابایتی رایگان اینترنت به اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها گفت: طبق جلسه ای که میان وزرای علوم و ارتباطات برگزار گردید، مقرر شد با مساعدت وزارت ارتباطات به اساتید و هیات علمی دانشگاههای مرتبط با وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد بسته رایگان اینترنت تعلق گیرد.

وی ادامه داد: بنا بر این شد که لیست کاملی از اطلاعات اساتید شامل شماره تلفن همراه، کدملی و نام و نام خانودگی اساتید از وزارتخانه های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد دریافت کنیم تا با بارگذاری در سامانه، اساتید با واردکردن کد ملی شان و در صورتی که شماره همراه اعلام شده به نام خودشان باشد، احراز هویت شده و با دریافت پیامک تایید، بسته اینترنت دریافت نمایند.

وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد نواقص لیست اساتید را برطرف نمایند

هاشمی درمورد اینکه بعضی اساتید اذعان دارند که کد ملی خود را که وارد می نمایند در این سامانه تایید نمی شوند، گفت: نکته این است که ممکن است اسامی بعضی اساتید و همکاران دانشگاهی در لیست ارسالی از طرف وزارتخانه های مذکور و دانشگاه آزاد نبوده باشد. البته ما این موضوع را نیز پیش بینی نموده ایم و اعضای هیات علمی و اساتیدی که نامشان در این لیست نیست می توانند با شماره اعلام شده در این سامانه متناسب با آنکه در استخدام کدام وزارتخانه و یا دانشگاه هستند، مکانبه نموده و مراتب را اعلام نمایند.

معاون وزیر ارتباطات گفت: در صورتی که وزارت علوم، بهداشت و یا دانشگاه آزاد لیست مجددی را به ما اعلام نمایند ما آن را در سامانه بارگذاری نموده و به آن دسته از اساتید که تا به امروز پیروز به دریافت این هدیه نشده اند، بسته رایگان اعطا می کنیم.

هاشمی تاکید نمود: اگر اساتید در سامانه امکان ثبت نام ندارند و یا سامانه اعلام می نماید که کد ملی شما ثبت نشده، این مشکل از سمت وزارت ارتباطات نیست و اساتید باید آن را متناسب با محل استخدامشان، با شماره هایی که در این سامانه اعلام شده تماس بگیرند و یا موضوع را به وسیله مکاتبه ایمیل پیگیری نمایند تا نواقص لیست ها برطرف گردد.

100 هزار استاد واجد دریافت اینترنت رایگان

وی با بیان اینکه مطابق با زمانی که در این سامانه اعلام شده است، همکاران دانشگاهی تا 15 مهرماه جاری زمان خواهند داشت که برای دریافت بسته اینترنت رایگان ثبت نام نمایند، گفت: ما محدودیتی برای اساتید نداریم و مادامی که باقی مانده لیست تکمیلی اعلام گردد آن را در سامانه بارگذاری می کنیم.

معاون وزیر ارتباطات گفت: از مجموع اساتید رسمی و حق التدریس داخل کشور اسامی 100 هزار استاد از سوی وزارتخانه های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد به عنوان واجد دریافت بسته اینترنت رایگان به وزارت ارتباطات اعلام شده است که البته این آمار اولیه است. مطابق با شمارنده لحظه ای سامانه دریافت اینترنت هدیه (ictgifts.ir) تا این لحظه 43 هزار و 895 استاد و هیات علمی اینترنت رایگان 120 گیگابایتی دریافت نموده اند.

اطلاعات سامانه های مجازی دانشگاهی یکپارچه می گردد

هاشمی درباره ترافیک اینترنت مرتبط با دانشجویان نیز گفت: ما ترم گذشته ترافیک اینترنت سامانه های آموزشی دانشگاهیان را رایگان کردیم. به عبارتی اگر دانشجویان کاربر هر اپراتوری چه موبایل و چه فیکس بودند بابت اتصال به سامانه های آموزشی کل کشور، هزینه ای پرداخت نکردند.

وی ادامه داد: البته نکته این بود که ما احتیاج داشتیم که آدرس سامانه های آموزش مجازی دانشگاهها را داشته باشیم. لیست آدرسها را از دانشگاههای مرتبط با وزارتخانه های علوم و بهداشت، مراکز دانشگاه ازاد و مراکز حوزوی به صورت تدریجی دریافت نموده و به صورت تدریجی نیز به اپراتورها ابلاغ می کردیم که این موضوع با نواقصی همراه بود.

معاون وزیر ارتباطات گفت: اما سال جاری برای سال تحصیلی جدید آنچه که در دستور کار است، این است که این لیست ها به صورت یکپارچه از سمت مراکز دانشگاهی مذکور دریافت گردد و پس از یک غربالگری به اپراتورها برای رایگان شدن IP آدرسها اقدام گردد.

وی افزود: موضوع غربالگری از این جهت مطرح است که لیست ها به صورت طبیعی بدون نقص نبوده و ممکن است اشتباهاتی در میان آنها وجود داشته باشد که طی تعاملی باید نواقص را برطرف کرد و پس از آن دستور ترافیک رایگان این آدرسها اعلام گردد تا زمانی که دانشجویان می خواهند به سامانه های آموزش مجازی متصل شوند بابت این ترافیک خاص، هزینه ای پرداخت ننمایند.

دلایلی که اینترنت بعضی سامانه های دانشگاهی رایگان نشد

هاشمی ادامه داد: تعامل در این باره شروع شده و منتظر دریافت لیست از وزارتخانه های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد و مراکز حوزوی هستیم و تاکید داریم این لیست ها دقیق باشد. چرا که بحثی که ترم گذشته وجود داشت این بود که بعضی سامانه ها عملا رایگان نشدند که چند تا دلیل معین در آن مقطع وجود داشت.

وی اضافه نمود: یکی از موارد این بود که بعضی سامانه ها به وزارت ارتباطات معرفی نشدند و در لیست سامانه هایی که به ما ارسال شده بود، وجود نداشتند. اما موضوع بعدی مربوط به بحث فنی بود؛ چرا که اسامی که برای سامانه های دانشگاهی به ما اعلام شد صرفا درگاه ورود به دانشگاه بود و آدرس IP خدمات سامانه های دانشگاهی در لیست نبود. به بیان دیگر هر سامانه دانشگاهی یک سرور دارد که به وسیله آن دانشجویان و اساتید وارد سایت می شوند و ممکن است سرویس های آموزش به وسیله آدرس ها و سرورهای دیگری ارائه گردد که باقی این آدرسهای IP در آن لیست به ما منعکس نشده بود؛ لذا به دلیل این مغایرت، ما می گفتیم ترافیک را رایگان کردیم اما ذینفعان می گفتند رایگان نشده است.

معاون وزیر ارتباطات گفت: این قبیل موضوعات درس آموخته هایی شد که برای بهبود شرایط آموزش مجازی درترم جاری دانشگاهها برطرف گردد.

امکان بارگذاری IP آدرس های آموزش مجازی توسط دانشگاهها

هاشمی در خصوص امکان بارگذاری مستقیم IP آدرس های آموزش مجازی توسط دانشگاهها نیز به مهر گفت: ما در دستور کارمان است که سامانه ای راه اندازی کنیم که تا دانشگاههای مختلف هم بتوانند وارد آن شده و اطلاعات مربوط به سامانه های آموزش مجازی خود را وارد نمایند. اما تاکیدمان بر این است که لیست اولیه را باید وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد به ما اعلام نمایند.

وی گفت: اگر مبنا نداشته باشیم ممکن است هر آدرسی در این سامانه وارد گردد و امکان صحت سنجی آن وجود نداشته باشد. به همین دلیل منطق کار حکم می نماید لیست اولیه را از وزارتخانه ها داشته باشیم و پس از آن، دوستان دانشگاهی که اساسا مدیران IT آن مجموعه هستند و یا به صلاحدید روسای دانشگاهها انتخاب می شوند، اطلاعات تکمیلی را وارد این سامانه نمایند و ما آن را برای تخصیص ترافیک رایگان به اپراتورها ابلاغ کنیم.

معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه بزرگترین دغدغه این است که لیست ها کامل باشد تا دانشگاهی از قلم نیافتد و معتقدیم که این تسهیلات باید کاملا عادلانه در اختیار همه نظام آموزشی کشور قرار گیرد، گفت: این آمادگی وجود دارد که چنانچه این دیتا به دست ما رسید در کمترین زمان ممکن، ترافیک اینترنت را رایگان کنیم . مصداق واقعی این اقدام نیز اختصاص اینترنت رایگان به اساتید است. به این معنی که ظرف یک روز پس از دریافت لیست، سامانه دریافت اینترنت برای اساتید بارگذاری شد.

بسته اینترنت رایگان به دانشجویان تعلق نمی گیرد

هاشمی در خصوص اینکه آیا وزارت ارتباطات برنامه ای برای تخصیص بسته اینترنت رایگان به دانشجویان دارد؟ گفت: خیر. ما نگاهمان این است که به بحث آموزش در شرایط بحران کرونا یاری کنیم و اگر ترافیک مرتبط با بسترهای آموزش مجازی را در کل کشور برای دانشجویان رایگان کنیم، به صورت طبیعی در راستای این هدف حرکت نموده ایم.

وی در خصوص مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور که در سال تحصیلی گذشته با مسائل عدم دسترسی به اینترنت روبرو بودند و مسائلی که دانشجویان از این بابت داشتند، نیز گفت: ما متناسب با بازخوردهایی که از سال گذشته داشتیم در قالب طرحی تحت عنوان توسعه ارتباط مناطق کمتر برخوردار، ورود کردیم و این مناطق را در اولویت ارتباط قرار دادیم؛ به گونه ای بر این باوریم که در این ترم مسائل کمتر خواهد بود.

معاون وزیر ارتباطات تاکید نمود: البته باید به این نکته هم توجه داشت که به صورت طبیعی عملا برطرف این مسائل به لحاظ پوشش و به لحاظ زیرساخت ها و امکانات نرم افزاری دانشگاهها 100 درصد نخواهد بود اما تمام تلاشمان بر این است که یک سرویس قابل قبولی را به جامعه دانشگاهی کشور ارائه دهیم.،مهر

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 13 آبان 1399 بروزرسانی: 13 آبان 1399 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 9610

به "بسته اینترنت رایگان به دانشجویان تعلق نمی گیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بسته اینترنت رایگان به دانشجویان تعلق نمی گیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید