شرایط هشدار دهنده تجمع آب در شوادان خانه های تاریخی شوشتر

به گزارش چاپار بلاگ، ایسنا/ این خبر پیرامون شرایط هشدار دهنده تجمع آب در شوادان خانه های تاریخی شوشتر برای شما نگارش شد.

شرایط هشدار دهنده تجمع آب در شوادان خانه های تاریخی شوشتر

علی محمد چهارمحالی، یک کارشناس بازسازی بناهای تاریخی با اشاره به شکستگی و فرسودگی سیستم آب و فاضلاب شهری شوشتر و تدوام آبگرفتگی زیرزمین (شوادان) خانه های تاریخی این شهرستان گوش زد کرد: زنگ خطر تخریب و ریزش خانه های تاریخی مدتهاست در شهرستان شوشتر به صدا درآمده و اگرچه کارشناسان از مدتها پیش نسبت به شرایط پیش رونده این پدیده هشدار داده اند؛ هیچ اقدامی صورت نگرفته و با تداوم این شرایط بحرانی اکنون در شوادان ها صدای آژیر قرمز تخریب خانه های تاریخی بلند شده است.

وی ادامه داد: آبی که می توانست در اوضاع تنش آبی مردم را سیراب کند حالا ساعت شماری شده است که با ماندنش لحظه فروریختن این بناهای باارزش را جلو می اندازد.

وی با اشاره به تشکیل ستاد بحران برای رسیدگی به این معضل در ماههای اخیر گفت: مدیر عمرانی، مدیر کل آبفا شهرستان شوشتر و مدیر اداره میراث فرهنگی استان از شرایط بحرانی شوادان ها بازدید کردند و گزارش های مفصلی نیز به آنها ارائه شد اما تا به امروز هیچ اقدامی صورت نگرفت.

چهارمحالی با تاکید بر اینکه برخورد با این معضل نیازمند عزمی ملی است متذکر شد: اگر از کنار این معضلات به سادگی گذر کنیم جبران آن هم به سادگی اتفاق نخواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه کار اساسی برای مقابله با پدیده تخریب خانه های تاریخی شوشتر نشده است، توضیح داد: از ارزش خانه های تاریخی که قیمتی برایش متصور نیست که بگذریم موضوع مهمتر این است که اگر تخریب صورت بگیرد با توجه به اینکه عرض کوچه های اطراف خانه های تاریخی دو و نیم تا سه متر است، امکان خدمات رسانی و نجات مردم زیر آوار وجود نخواهد داشت.

این کارشناس بازسازی بناهای تاریخی افزود: اگر برای اصلاح شبکه آب و فاضلاب کاری نکنیم، در آینده ای نزدیک احتمال می رود به یکباره خانه های تاریخی فرو بریزد.

چهارمحالی اعلام کرد: به یاد داشته باشیم که میراث فرهنگی و بناهای تاریخی هویت و پیشینه هر سرزمینی محسوب می شوند. بدین سبب باید با ایجاد دغدغه حفاظت از این آثار و اختصاص بودجه ویژه و تسهیل روند بازسازی ها ترتیبی اتخاذ گردد تا بناهای تاریخی از گسل تخریب در امان بمانند.

وی افزود: حفاظت از میراث تاریخی مقوله ای فرابخشی است و برای ماندگاری و انتقال سازی این میراث به نسل آینده نیازمند همکاری و همیاری همه متولیان، مردم و دستگاه های ذیربط هستیم.

او با بیان اینکه خانه های تاریخی حافظه تاریخی شهر و بخشی از هویت به جای مانده از گذشته شوشتر هستند، افزود: خانه هایی که در دلشان سالها خاطره نقش بسته هر روز که میگذرد، بیش تر از دستشان می دهیم. بنابراین برای گریز از بحران هویت و در آغوش گرفتن معماری انسان گرا راهی جز حفظ این بناها نداریم.

منبع: همگردی
انتشار: 26 خرداد 1402 بروزرسانی: 26 خرداد 1402 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 34702

به "شرایط هشدار دهنده تجمع آب در شوادان خانه های تاریخی شوشتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط هشدار دهنده تجمع آب در شوادان خانه های تاریخی شوشتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید