روایتی خیال انگیز از زندگی غزاله علیزاده

به گزارش چاپار بلاگ، لادن نیکنام یک رمان براساس زندگی غزاله علیزاده را در دست چاپ و یک مجموعه شعر با عنوان آدمیم خوب را آماده انتشار دارد.

روایتی خیال انگیز از زندگی غزاله علیزاده

به گزارش خبرنگاران به نقل از هنرآنلاین، لادن نیکنام شاعر، نویسنده و روزنامه نگار، با این شرح که رمان ماندن در وقت اضافه را در انتشارات صدای معاصر در دست چاپ دارد به هنرآنلاین گفت: این کتاب تا حدودی برگرفته از واقعیت زندگی غزاله علیزاده و بخشی هم ملهم از تخیلات خودم و در واقع آمیزه ای از واقعیت و خیال است که شکل رمان به خود گرفته است.

او با بیان این که روایت های مختلفی از زندگی غزاله علیزاده وجود دارد، ادامه داد: برای نگارش این رمان که چهار سال زمان برد با تعدادی از افراد خانواده این نویسنده و با چند نفر از دوستان نزدیکش صحبت کردم. هم چنین با چند تن از نویسندگان که با او حشر و نشر داشتند گفت وگو انجام دادم. منابع اطلاعاتی کتاب بسیار زیاد است و طبیعتا از بخش هایی از آن ها در لابه لای دیالوگ های کاراکترها بهره بردم. به نظرم رمان ماندن در وقت اضافه برای افرادی که به فضای روزنامه نگاری معاصر ایران و به زندگی غزاله علیزاده علاقه دارند اثر جالب و جذابی است.

نیکنام که قصد داشته با نگارش این رمان به نوعی به آسیب شناسی مرگ زن نویسنده ایرانی بپردازد، اضافه کرد: شاید اصلی ترین دغدغه کتاب آسیب شناسی خودکشی و مرگ زن نویسنده ایرانی است. با دو حالت از نویسندگان در این زمینه روبه رو هستیم. نویسندگان زنی که یک مرتبه و به هر دلیلی نمی نویسند هم چون فرشته ساری از نویسندگان خوب کشورمان یا زویا پیرزاد. واقعا عجیب است چرا نمی نویسند و نویسندگی کار مداوم آن ها نیست. نویسندگان مرد گاهی دغدغه اشتغال را مطرح می نمایند که معقول است به دلیل معیشت مثل سابق نمی توانند بنویسند. اما درباره خانم ها که تحت تکفل آقایان هستند و با فراغتی که دارند این موضوع متفاوت است. تعدادی از نویسندگان زن نیز دچار فروپاشی فکری می شوند و عده ای اقدام به خودکشی می نمایند و فقط در ایران نیست و در کل تاریخ ادبیات این موضوع را شاهدیم از ویرجینیا وولف تا سیلویا پلات. با نوشتن رمان ماندن در وقت اضافه یک جوری می خواستم نشان دهم چه مسیری در زندگی انسان طی می گردد که به این نقطه ها می رسد.

او هم چنین از آماده سازی مجموعه شعر آدمیم خوب برای انتشار اطلاع داد و توضیح داد: این کتاب حاوی چهار شعر بلند 30 صفحه ای است که پیش از این در خارج از ایران به زبان انگلیسی ترجمه و چاپ شده است. تصمیم دارم این مجموعه را برای نشر در ایران به انتشارات مروارید بسپارم.

نیکنام درباره مضمون و محتوای این اشعار اظهارداشت: در این مجموعه به اصلی ترین دغدغه انسان قرن 21 پرداختم، نقد دموکراسی غربی را مدنظر داشتم و با رویکرد زنانه سیاست دنیای را نقد کردم. مخاطب شعرها هم از هر جایی از دنیا می توانند باشند. زن های شاعر کمتر درگیر مسایل سیاسی می شوند ولی من کل جامعه آمریکایی را با تمام سازوکارهایش در یکی از این اشعار اساسی نقد کردم.

او که این روزها مشغول نگارش رمان مفصل و تاریخی با عنوان تک شاخ است، اضافه کرد: در این کتاب به رخدادهای دهه پنجاه و دهه نود ایران پرداختم. چیستی و چرایی گذر تاریخی دغدغه رمان است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 15 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: chaparblog.ir شناسه مطلب: 7307

به "روایتی خیال انگیز از زندگی غزاله علیزاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روایتی خیال انگیز از زندگی غزاله علیزاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید